Din cuprinsul articolului
Coagularea sângelui poate fi o amenințare pentru sănătatea organismului. Aceasta împiedică circulația normală a sângelui către organe și țesuturi, ceea ce poate crea leziuni ireversibile.
Anumite probleme de sănătate, precum atacul de cord, accidentul vascular cerebral, și embolia pot pune viața în pericol. Astfel, medicii recomandă adesea anumite anticoagulante.
Din fericire, anumite alimente au același efect, fiind o opțiune potrivită pentru a ajuta tratamentul.
Alimente anticoagulante
Usturoiul, vitamina E, scoarța de salcie și uleiul de pește se numără printre substanțele cunoscute pentru proprietățile lor naturale de subțiere a sângelui.
Alții includ ghimbir, trifoi roșu, ginkgo biloba, mușețel și ardei cayenne.
Mulți oameni le consideră utile, deoarece nu numai că ajută la prevenirea coagulării anormale, ci oferă și alte beneficii.
De exemplu, unii dintre acești anticoagulante naturali sunt folosiți pentru a condimenta alimentele, pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate, pentru a ameliora stresul și chiar pentru a trata simptomele depresiei.
Deși multe substanțe naturale au proprietăți anticoagulante, de obicei nu sunt luate pentru a înlocui anticoagulantele prescrise de medic. Oamenii sunt de obicei sfătuiți să ia medicamente anticoagulante pentru afecțiuni grave, cum ar fi bolile de inimă.
Luarea unei doze dovedite de medicament într-o astfel de situație este esențială, iar experții în sănătate sfătuiesc în general că fiabilitatea diluanților naturali ai sângelui este prea scăzută pentru a înlocui medicamentele dovedite, scrie BZI.