Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului și stimularea memoriei

Sănătatea creierului este influențată în mod direct de stilul de viață și deprinderile personale. Ca orice organ, acesta are nevoie de anumiți nutrienți esențiali pentru a funcționa în mod corespunzător și pentru a-și menține agilitatea. Alimentația este un element foarte important care determină modul în care acesta reglează toate funcțiile organismului. De aceea, experții recomandă să consumi alimente bogate în nutrienți benefici pentru menținerea sănătății.

Anumite alimente pot contribui la ameliorarea unor afecțiuni, precum depresia, și asigură o bună funcționare a creierului. În același timp, acesta poate fi influențaț în mod negativ și de o dietă nesănătoasă, care privează organismul de anumite substanțe esențiale pentru funcționare.

Trebuie să știi, de asemenea, ce trebuie să conțină alimentele pe care le consumi zilnic pentru a susține activitatea optimă a creierului:

  • proteinele;
  • carbohidratii;
  • grasimile;
  • vitaminele;
  • mineralele.

Alimente benefice pentru sănătatea creierului

Ciocolata neagră

Ciocolata neagra are cel putin 70% cacao si contine flavonoide (reduc riscul de accident vascular cerebral si imbunatatesc circulatia sanguina cerebrala). Ciocolata neagra contine si proteine antioxidante. Acestea induc o stare generala de bine si cresc puterea de concentrare si imbunatatesc memoria. In plus, ciocolata neagra imbunatateste fluxul sanguin si mentine sanatatea cardiovasculara.

Pește gras

Somonul sălbatic, macroul și sardinele sunt bogate în acizi grași Omega-3, de care creierul are nevoie în fiecare zi. Creierul este 60% grăsime, iar studiile arată că acizii grași de tipul DHA pot îmbunătăți memoria și abilitățile cognitive, scrie thriveglobal.com.

Fructe de pădure

Toate fructele de pădure, de la fragi la afine, sunt bogate în antioxidanți care ajută la îmbunătățirea memoriei, dar conțin și zaharuri naturale (care se metabolizează în glucoză, necesară pentru creier) și fibre. Putem să le consumăm atunci când este sezonul lor, dar le putem păstra și la congelator, pentru iarnă.

Uleiul de măsline extravirgin

Este bogat în grăsimi Omega-3 și în vitamina E. Uleiul de măsline extravirgin conține și grăsimi mononesaturate, benefice atât pentru creier, cât și pentru inimă.

Nuci

Poate nu întâmplător au forma unui creier: nucile conțin proteine și grăsimi sănătoase, de tipul acidului alfa linoleic. Acesta susține atât buna funcționare a sistemului cardiovascular, cât și pe cea a creierului.

Supă de oase

Colagenul prezent în supa de oase este benefic pentru sănătatea pielii, a articulațiilor, a microbiomului, dar și a creierului, datorită aminoacizilor conținuți (glicină și prolină), care ajută la îmbunătățirea memoriei.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: