Sari la conținut

Cele mai bune alimente pentru o inimă sănătoasă. Ce trebuie să incluzi în dietă?

infarct
Sursă foto: unsplash
Depresia afecteaza sanatatea inimii

Din cuprinsul articolului

Inima este un organ esențial pentru organism. Aceasta este responsabilă pentru alimentarea întregului corp cu sânge. Ea poate fi influențată de o multitudine de factori, precum alimentația. Iată ce trebuie să consumi dacă vrei să ai o inimă puternică și sănătoasă!

Alimentația influențează în mod substanțial sănătatea inimii tale, atât în mod pozitiv, cât și negativ. Stilul de viață nesănătos poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni grave. Astfel, este important să afli ce alimente te pot ajuta să îți menții inima sănătoasă și, de asemenea, să eviți bolile cardiovasculare.

Alimente pentru o inimă sănătoasă

Fructe proaspete sau uscate

Fructele sunt bogate în nutrienți esențiali, vitamine, minerale și antioxidanți benefici pentru inimă. Fructele de pădure și stafidele (afine, fragi, mure, zmeură, coacăze, capșuni, măceșe, acai berry, maqui), dude, mere, citrice (grape-fruit, portocale, portocale roșii), strugurii, prunele, pepenele, mango, rodiile sunt printre cele mai bune alimente pentru inimă, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi și asigură sănătatea organelor, inclusiv a inimii.

Peștele gras

Peștele gras este bogat în acizi omega-3, recunoscuți pentru efectele pozitive asupra inimii. Aceștia protejează organul și îî mențin funcțiile normale. Surse benefice: somon, cod, ton, păstrăv, macrou, fructe de mare, scrie doc.ro.

Lactate degresate și lapte vegetal

Laptele, iaurtul, kefirul, sana, brânza degresată (< 3% grasime), laptele de soia, laptele de migdale, laptele de orez aduc un aport important de proteine de calitate și calciu, esențiale pentru inimă.

Cereale integrale

Cerealele integrale conțin fibre și nutrienți esențiali, care joacă un rol important în sănătatea inimii tale. Surse benefice: Făină de grâu integral, pâine integrală, cereale integrale (cum ar fi orez brun, orz și hrișcă), paste cu cereale integrale, fulgi de ovăz.

Alimente bogate în grăsimi sănătoase

  • Ulei de masline
  • Ulei de rapita
  • Uleiuri vegetale și nuci
  • Nuci, semințe
  • Avocado

Toate aceste alimente conțin grăsimi sănătoase pentru sănătatea inimii. Deși grăsimile sunt privite cu reticență, anumite tipuri de grăsimi sunt, de fapt, esențiale pentru sănătatea organismului nostru, precum cele regăsite în alimentele de mai sus.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel