Cele mai bune alimente pentru ameliorarea gutei. Reduc inflamația și elimină acidul uric

Meniu zilnic pentru gută. Guta este o formă de artrită și poate provoca dureri ale articulațiilor picioarelor și mâinilor însă cel mai des afectează degetul mare de la picior. Boala este caracterizata prin durere, edem, roșeață și inflamație.

Alimente permise: lapte dulce sau bătut, iaurt, brânzeturi nesărate și slabe. E permisă carne de vacă, găină, pui slab, fără piele sau pește slab. E permis șalăul, bibanul, 1-2 ouă pe săptămână.

Sunt permise făinoasele, inclusiv mămăliga, supele în totalitate de legume, dulciurile light, nu foarte concentrate.

Ciocolata este strict interzisă pentru că este producătoare de urați, intensifică producția de acid uric.

Dacă aveți gută este esențial să evitați alimentele bogate în purine. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în anumite alimente și care, atunci când sunt digerate, duc la producerea acidului uric. Acidul uric în exces provoacă umflarea articulațiilor și sensibilizarea lor, după care apar și durerile cronice.

Meniu zilnic pentru gută. Alimente care ameliorează simptomele

Iata ce poti schimba in alimentatia zilnica, astfel incat sa previi sau sa ameliorezi simptomele gutei.

  • Consuma multe fructe, in special ciresele, datorita unor compusi ce reduc acidul uric din sange. Benefice sunt si fructele bogate in vitamina C, ce contribuie la reducerea inflamatiei: coacaze, portocale, capsuni etc;
  • Mai multe cruditati: fiind o forma de artrita, guta are la baza o inflamatie, astfel incat hrana cruda (salatele, preparatele raw-vegan) pot fi benefice, atata timp cat nu trecem intr-o extrema;
  • Alimentele bogate in acizi grasi Omega 3 reduc inflamatia din organism, astfel incat sunt recomandate si in cazul gutei, o afectiune ce are la baza inflamatia. Surse bogate in Omega 3 sunt: avocado, nucile caju, migdalele, uleiul de masline, uleiul de avocado, de rapita etc.
  • Regimul hiposodat este adesea indicat in cazul bolnavilor de guta. Inlocuiti sarea iodata cu sare obtinuta din vegetale sau consumati cu moderatie sare roz de Himalaya;
  • Consumă ingrediente cu proprietati antiinflamatorii: turmericul, ghimbirul etc. Puteti adauga putina pulbere de turmeric intr-o cana cu lapte vegetal, iar ghimbirul il puteti consuma fie crud, in limonade, fie sub forma de pulbere.

Alimentele pe care trebuie să le evitați sunt:

–         peștele și fructele de mare

–         cerealele integrale

–         zahărul

–         berea

–         anumite legume precum: sparanghelul, spanacul, mazărea și conopida

–         carnea de pui și carnea roșie

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

2 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

3 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

3 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

4 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

4 ore ago

Citeste si: