Din cuprinsul articolului
Știi că anumite alimente sunt hepatoprotectoare naturale? Ficatul este unul dintre cele mai importante organe. Acesta îndeplinește o multitudine de funcții la nivelul întregului organism, având un rol important în filtrarea tuturor substanțelor care ajung în corpul nostru. Deși acesta se poate regenera, este important să avem un stil de viață cât mai sănătos pentru a-l menține puternic. Iată ce alimente hepatoprotectoare poți introduce în dieta ta zilnică, pentru a-ti proteja ficatul de toxine și substanțe dăunătoare.
La nivelul întregului organism, ficatul îndeplinește o serie de funcții importante. Printre acestea se numără:
De aceea, este important să îl menținem sănătos și puternic. Acesta este un organ ce întreține sănătatea întregului organism și este indicat să îl protejăm cât mai bine de factorii dăunători.
Usturoi
Usturoiul este un superaliment, renumit în medicina alternativă pentru proprietățile sale anti-cancer și anti-infecțioase. De asemenea, usturoiul este unul dintre cele mai bune alimente pentru curățarea ficatului și regenerarea acestuia.
Beneficiile usturoiului nu se limitează la proprietățile sale hepatoprotectoare. El este bogat în substanțe sulfuroase cu un potențial ridicat de stimulare a funcțiilor hepatice reglatoare. Enzimele hepatice responsabile de îndeplinirea funcțiilor de detoxifiere și reparare celulară sunt activate și stimulate de acești compuși. În acest fel, expulzarea toxinelor crește considerabil. Pe lângă compușii de sulf, usturoiul conține alicină și seleniu, doi nutrienți importanți care joacă un rol integral în protejarea ficatului.
Sfecla roșie
Sfecla conține un amestec unic de substanțe chimice naturale (fitochimicale) și minerale care le fac excelente pentru combaterea infecțiilor. De asemenea, contribuie la creșterea oxigenului la nivel celular, motiv pentru care sfecla este un excelent aliment detoxifiant.
Datorită aportului său de vitamina C, grapefruitul este unul dintre alimentele cu cea mai mare capacitate de detoxifiere. Vitamina C contribuie la reducerea proceselor oxidative, care sunt cele care generează radicali liberi și afectează celulele hepatice. În plus, grapefruitul ajută la stimularea acțiunii enzimelor hepatice care sunt esențiale în eliminarea deșeurilor.
Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz conțin beta-glucani, un tip de fibre care sunt extrem de active biologic în corp, având rol antitumoral, anti-inflamatoriu, anti-obezitate, anti-alergic, anti-osteoporotia și imunomodulator. Acești compuși din fulgii de ovăz contribuie la reducerea cantității de grăsime depozitată în ficat, protejând acest organ.
Struguri
Strugurii sunt bogați în antioxidanți puternici (flavonoide si resveratrol), care pot ajută ficatul prin reducerea inflamației și prevenirea bolilor la nivelul acestui organ. Pentru a te bucura din plin de acest efect hepatoprotector al strugurilor, consumă boabele întregi, cu tot cu pieliță și semințe.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…