Cele mai bune alimente care subțiază sângele și desfundă vasele. Cum poate fi prevenită tromboza venoasă

Tromboza venoasă debutează prin formarea unui cheag de sange într-o venă profundă a organismului, de regulă, la nivelul membrelor inferioare sau pelvisului. Cheagul de sange poate înainta prin vene, blocând fluxul de sânge către plămâni – afecţiune cunoscută sub denumirea de embolism pulmonar.

Semnele de avertizare ale apariţiei trombozei venoase profunde în picior pot include dureri, sensibilitate, umflături, căldură, roșeață.

Tratamentul trombozei venoase include mai multe metode cu efecte terapeutice. Ciorapii compresivi previn formarea trombilor (cheagurilor de sange) la nivelul picioarelor, sprijinind circulaţia periferică.  Se recomandă plimbări şi alte exerciţii eficiente, printre care ridicarea pe vârfuri, mişcarea labei piciorului etc. De asemenea, este importantă și nutriția adecvată.

Cele mai bune alimente care subțiază sângele

Există anumite alimente despre care se crede că au proprietăți de subțiere a sângelui. Aici sunt cateva exemple:

Ghimbir

Acesta conține substanţe care ajută la prevenirea coagulării sângelui. Un studiu din 2018 a arătat că ghimbirul scade concentraţia de LDL (colesterol rău) din corp.

Usturoiul

Usturoiul are proprietăți naturale de subțiere a sângelui, care pot ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge. Are un puternic efect cardioprotectiv şi îmbunătățește circulația sângelui. Datorită conținutului de hidrogen sulfurat are un efect de relaxare a vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sanguină.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Turmericul

Turmericul conține un compus numit curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la prevenirea coagulării sângelui.

Acizi grași omega-3

Este vorba de alimentele bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi peștele gras, semințele de in și semințele de chia, ce pot ajuta la subțierea sângelui prin reducerea inflamației.

Vitamina E

Vitamina E poate ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge prin reducerea riscului de formare a trombozei.

Este important de reținut că, deși aceste alimente pot avea proprietăți de subțiere a sângelui, ele nu trebuie folosite ca înlocuitor pentru tratamentul medical sau medicamentele prescrise de un medic.

Dacă luați medicamente cu efect anticoagulant al sângelui sau aveți o boală care afectează coagularea sângelui, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a face orice modificare în dietă.

Alimentele care sunt dăunătoare pentru activitatea cardiovasculară pot crește riscul de a dezvolta cheaguri de sânge. Prin urmare, stați departe de grăsimile trans nesănătoase, de grăsimi animale, cărnuri grase, toate tipurile de zahăr.

Recent Posts

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

10 minute ago

Cele mai periculoase zodii din horoscop. De cine trebuie să te ferești!

Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…

30 de minute ago

Adio Prințul Harry: noul său gest șochează Familia Regală

Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…

50 de minute ago

Miros neplăcut al corpului: 10 motive care nu sunt legate de transpirație

Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…

o oră ago

Halucinant! Durerea de spate poate indica uneori o boală gravă. Primele semne care îți arată că trebuie să mergi urgent la medic

Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…

o oră ago

ZODIA care își va schimba radical viața. Astrolog: Norocul este de partea lor

ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…

2 ore ago

Citeste si: