Sari la conținut

Cele mai bune alimente care reduc bufeurile în mod natural

Bufeurile din timpul menopauzei
Sursă foto: arhiva doctorul zilei

Cele mai bune alimente care reduc bufeurile în mod natural.

Menopauza marchează sfârșitul anilor de reproducere din viața unei femei. După ce au trecut 12 luni consecutiv fără menstruație, se confirmă că femeia a ajuns la menopauză.

Menopauza poate avea loc între 45-55 de ani și se caracterizează printr-o scădere a nivelului de estrogen din organism – dar odată cu aceasta vin câteva simptome neplăcute, cum ar fi:

  • Dorința sexuală scazută
  • Oboseală
  • Depresie
  • Modificări ale dispoziției
  • Fluctuații de greutate
  • Uscăciune vaginală
  • Transpirații nocturne

Dar unul dintre cele mai frecvente simptome ale menopauzei care afectează majoritatea femeilor sunt bufeurile.

 

Ce sunt bufeurile?

Clinica Cleveland definește bufeurile ca fiind o stare declanșată de modificările nivelului de estrogen, un hormon care joacă un rol în dezvoltarea șoldurilor, sânilor și reglarea menstruației. Aceste bufeuri nu pot fi niciodată plăcute pentru nimeni.

Are dieta un rol de jucat? Dieta, spun experții, poate avea un impact semnificativ asupra bufeurilor, de la agravarea acestora până la calmarea acestora.

Este vorba despre alegerea alimentelor potrivite care ajută la menținerea răcorului corpului. Alimentele răcoritoare pot face minuni pentru femeile care se luptă cu bufeurile – acestea includ broccoli, ceaiul verde, bananele, mere și spanac.

Aceste alimente sunt încărcate cu minerale și substanțe nutritive esențiale care pot ajuta la reglarea nivelului de estrogen din organism pentru a reduce efectele secundare legate de menopauză.

Cele mai bune alimente pentru bufeurile legate de menopauză

Mai multe studii indică modul în care consumul de soia poate fi benefic pentru femeile care se luptă cu bufeuri frecvente. Mai mult, alimentele bogate în fitoestrogeni ar putea, de asemenea, să facă acest lucru:

1. Tofu

2. Fructele de pădure

3. Ovăz

4. Seminte de susan

5. Linte

Cerealele integrale precum grâul și orzul pot ajuta și ele.

Grăsimile sănătoase precum semințele de in, semințele de chia, uleiurile, nucile, avocado, sardinele și somonul pot fi, de asemenea, benefice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel