Cele mai bune alimente alcaline. Un organism sănătos nu poate fi acid

Cele mai bune alimente alcaline recomandate pentru un corp sănătos. Dieta este cheia atunci când vrei să scapi de mediul acid total neprielnic pentru organism.

Trebuie să mâncăm acele alimente care alcalinizează, pentru că alimentele acide nu sunt cele care conțin acizi, ci acelea care produc reacţii acide.

Mediul acid este atunci când radicalii liberi oxidează si alterează întregul sistem imunitar. Vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism, bacteriile benefice din intestin îşi pierd capacitatea de a ajuta digestia, ţesutul conjunctiv se deteriorează afectând sănătatea capilară, a pielii şi a unghiilor, somnul devine neregulat şi alterat, apar dureri de cap, infecţii şi raceli, resimţim o stare de oboseală permanentă.

Tumorile pot crește mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, lupusul, tuberculoza, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliara, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitațiile și durerile musculare.

Substantele acide resping oxigenul, cele alcaline îl atrag. Capacitatea unui aliment de a alcaliniza sau de a acidifia organismul nu depinde de pH-ul efectiv al alimentelor, ci de compușii ce rezultă după metabolizarea alimentelor.

Dieta ar trebui, prin urmare, să conţină peste 80% alimente care produc alcalinizare şi nu 100%, pentru că și de acizi avem nevoie. Deci nu trebuie eliminate complet nici lactatele, nici carnea.

Alimentele care produc un mediu acid sunt recunoscute după efecte, acestea producând senzație de greutate în organism, migrene, nervozitate, arsuri la stomac.

Benefice sunt alimentele bogate în vitamina C care neutralizează aciditatea din fluidele corpului şi mentin nivelul Ph-ului la 7,5 – 7,6.

Dieta care alcalinizează este bazată pe legume si fructe proaspete, vegetalele cu frunze verzi fiind recunoscute drept cea mai importantă sursă de minerale alcaline.

Sunt recomandate:

  • Sparanghel
  • Avocado
  • Sfecla
  • Gogosari
  • Broccoli
  • varza de Bruxelles
  • varza rosie si alba
  • morcovi
  • telina
  • conopida
  • cicoare
  • arpagic
  • castravete
  • papadie
  • mărar
  • ștevie verde
  • vinete
  • frunze de cicoare
  • usturoi
  • hrean
  • gulie
  • praz
  • lăptuci
  • salata verde
  • bame
  • măsline
  • ceapă
  • pătrunjel
  • păstârnac
  • mazăre
  • dovlecei
  • ridichi
  • varza acră
  • măcriș
  • spanac
  • germeni de cereale
  • roșii
  • cartof alb
  • rucola
  • ardei gras
  • mazăre verde
  • ciuperci

Fructe alcaline: mere, caise, banane, cirese, nuca de cocos proaspata, curmale, smochine, grepfrut, struguri, lamii, lamii verzi, mango, pepene, nectarine, portocale, papaya, pere, piersici, ananas proaspat, rodii, stafide, capsuni, mandarine, fructul pasiunii, zmeura, kiwi, merisor.

Alte alimente care formeaza mediu alcalin sunt: cidru de mere, otet, lapte batut, zer crud, alge, mei, quinoa, soia, hrisca, lapte crud, migdale, ulei de masline, uleiuri comestibile presate la rece, condimente naturale, vin organic, iaurt din lapte crud, masline, apa cu lamiie, ceai de plante medicinale, lapte de migdale, ceai verde, apa minerala. Alimentele bazice se consuma mai ales in stare cruda sau gatite prin fierbere de scurta durata sau la aburi.

Să avem totodată grijă şi la felul în care gândim, pentru a ne conserva energia şi a nu ne pierde vitalitatea. Emoţiile negative sunt nocive, ne îmbolnăvesc, ele însele provocând o stare alcalină.

Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, teama şi insomnia provoacă aciditate.

Sportul ajută şi el la alcalinizarea organismului, pentru că ne oxigenează, pune în mişcare sistemul limfatic şi ne ajută să eliminăm prin transpiraţie toxinele acumulate.

Sportul îmbunătăţeşte metabolismul, normalizează presiunea sanguină, echilibrează nivelul trigliceridelor din sânge şi nivelul de insulină. Pntru a fi eficiente, toate exerciţiile trebuie efectuate în aşa fel încât să produca transpiratie.

Alimentele nu trebuie alese însă numai după capacitatea lor de a alcaliniza organismul, importante fiind şi cantitatea, şi calitatea. De asemenea, trebuie spus şi faptul că alimentele acidifiante nu trebuie eliminate total, ci doar consumate în cantităţi moderate.

Hidratarea este şi ea foarte importantă. Trebuie să bem multă apă simpla sau cu lămâie, sucuri de legume, ceaiuri din plante. Apa trebuie sa aibă un pH mai mare de 7, fiind recomandate ape minerale care au pe etichetă pH-ul.

Să avem grijă şi la emoţiile noastre, pentru că, potrivit specialiştilor, stările negative pot provoca chiar mai multă aciditate decât ceea ce mâncăm sau bem.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

23 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

54 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: