Cele mai bune 6 alimente pentru evitarea complicațiilor alimentare

Cele mai bune 6 alimente pentru evitarea complicațiilor alimentare.

Consumarea unor alimente bune pentru o digestie ușoară este primul pas pentru sănătatea fizică și psihică pe care ne-o dorim. Dat fiind că 95% din serotonina corpului se află în sistemul digestiv și, de asemenea, cel puțin 75-80% din sistemul imunitar este localizat în tractul digestiv, înseamnă că alimentele pe care le alegi au un impact major în susținerea imunității și funcționarea organismului.

O dietă sau un stil de viață nesănătos pot provoca probleme digestive mai dese. Aciditatea, balonarea, constipația și greața sunt probleme de zi cu zi. Modificările stilului de viață pot ajuta adesea la rezolvarea simptomelor.

E adevărat că suplimentele disponibile pe piață te pot scuti de aceste disconforturi, dar modul ideal de a le corecta este, totuși, printr-o dietă. Iată care sunt, potrivit RADOR, alimentele care ne ajută să evităm complicațiile.

Cele mai bune 6 alimente pentru o digestie ușoară

 

1. Migdale

Nutriționiștii recomandă consumul a aproximativ 30 g de semințe oleaginoase la micul dejun. Alunele, migdalele, nucile sunt bogate în fibre și îmbunătățesc astfel digestia prin reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2 și chiar a anumitor tipuri de cancer.

2. Oţetul din cidru de mere

Cu toate că tindem să favorizăm oțetul balsamic pentru gătit, cel de cidru are virtuți mult mai interesante. Este obţinut din mere și are aproape 30 de elemente esențiale, printre care: calciu, magneziu, potasiu şi conține și enzime care ajută digestia.

3. Grâul spelta

Deosebit de digerabil, grâul spelta este bogat în fibre și este considerat un aliat pentru stomac. Se știe că pâinea făcută din făină de grâu spelta nu umflă stomacul. Desigur, această cereală este digerabilă doar atunci când este gătită.

4. Fasolea verde

Este renumită pentru beneficiile sale, în special în ceea ce privește digestia. Cei mai sensibili pot alege fasolea extrafină, care este și mai ușor de digerat de către organism.

5. Dovleacul

Dovleacul ar trebui să fie inclus mai mult în dieta celor cu probleme de tranzit. Într-adevăr, acesta este deosebit de bogat în fibre. Deoarece dovleacul se păstrează foarte bine, este posibil să fie consumat pe tot parcursul anului.

6. Quinoa

Cu adevărat quinoa poate fi considerată un superaliment. Seminţele acestei plante se prezintă sub formă de mici perle. Quinoa este bogată în minerale, în special mangan, cupru și potasiu şi în fibre, astfel încât facilitează tranzitul

5 sfaturi pentru prevenirea indigestiei

1. Mănâncă puţin şi des. Dacă nu mănânci o perioadă mai mare de timp, apare aciditatea la nivelul stomacului, care provoacă senzaţia de arsură. Aşadar, gustările la două sau la trei ore nu trebuie să lipsească, deoarece ne ajută să prevenim hiperaciditatea.

2. Evită consumul de alimente fast-food, alimente prăjite sau foarte picante, precum şi a băuturilor gazoase, ceaiului negru sau cafelei. Uită şi de mezelurile şi conservele din magazine, deoarece conţin aditivi alimentari care le fac indigeste şi lipsite de valoare nutritivă. Mai mult, aceste alimente măresc şi aciditatea.

3. Mestecă foarte bine mâncarea şi evită mâncatul în exces. Totodată, abţine-te de la fumat şi consumul de alcool.

4. Renunţă şi la produsele de patiserie cu umpluturi de carne, ruladă din aluat cu umplutură de carne, care sunt foarte greu de digerat şi au şi multe calorii.

5. Leguminoasele, precum fasolea, mazărea, lintea sau năutul sunt excelente resurse de fibre, însă atenţie, acestea trebuie consumate în cantităţi moderate, deoarece consumate în exces pot provoca balonări.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

23 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

52 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: