Din cuprinsul articolului
Alimente pentru creier și memorie. Tot mulți experți indică obiceiurile alimentare slabe ca fiind una dintre numeroasele cauze ale faptului că ratele bolii Alzheimer și Parkinson sunt în creștere.
Acest lucru înseamnă, de asemenea, că oamenii pot evita apariția acestor afecțiuni, făcând schimbări pozitive în dieta lor.
Cercetările au făcut legătura între mai mulți aminoacizi, proteine și alți compuși care se găsesc în multe alimente cu sănătatea creierului. Sunt alimente comune, care există în orice gospodărie.
Somon: Somonul și alți pești grasi, cum ar fi tonul și anșoa, sunt surse excelente de acizi grași omega-3. Acești acizi sunt esențiali pentru funcționarea celulelor, conform Clinicii Cleveland, și stimulează sănătatea membranei și mențin celulele organismului să funcționeze la un nivel ridicat.
Dietele bogate în acizi omega-3 au fost legate de o mai bună sănătate a celulelor creierului și de creșterea fluxului de sânge către creier – despre care se crede, de asemenea, că previne problemele cognitive. La rândul lor, oamenii care consumă diete cu mult pește gras au o capacitate crescută de învățare, cogniție și o memorie mai bună.
Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă unei persoane să mănânce aproximativ o jumătate de kilogram de pește în fiecare săptămână.
Afine: Afinele, un superaliment cunoscut, sunt bogate în substanțe chimice numite flavonoide.
Aceste substanțe chimice sunt antioxidanți care ajută la combaterea „radicalilor liberi” din organism, care provoacă daune ADN-ului și pot reduce stresul oxidativ, pot preveni cancerul, reduc inflamația și protejează organismul de multe toxine.
Aceste beneficii pot ajuta la menținerea creierului sănătos și la reducerea riscului de declin cognitiv și a altor probleme neurologice dăunătoare. Cercetările anterioare au legat consumul regulat de afine – și alte fructe bogate în flavonoide, cum ar fi căpșunile – cu creșterea sănătății creierului la vârsta înaintată.
Cafea: Cafeaua poate ajuta la creșterea vigilenței pe termen lung și a performanței cognitive a unei persoane.
Cofeina, atunci când este folosită cu moderație, poate ajuta o persoană să creeze și să păstreze mai bine amintiri, potrivit cercetărilor anterioare. Persoanele care beau cafea în mod regulat au arătat, de asemenea, o mai bună vigilență, bunăstare, concentrare și o dispoziție mai bună.
Cu toate acestea, aceste beneficii se aplică în principal cafelei negre sau doar cafeinei pure. Zahărul este legat de o serie de probleme ale creierului pe termen lung, așa că adăugarea lui la cafeaua de dimineață ar trebui să fie limitată.
Spanac: Spanacul și alte legume cu frunze verzi închise, cum ar fi varza verde, sunt bogate în vitamine și minerale care au fost mult timp legate de sănătatea creierului.
Verdeturile sunt pline de vitamine B, vitamina E, vitamina K și acid folic, printre altele. Cercetările au asociat consumul unei singure porții de verdeață în fiecare zi cu un nivel redus de declin cognitiv odată cu vârsta.
Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…
Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…
Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…
Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…
Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…