Categories: Stil de viaţă

Cele mai bogate surse de vitamina E, nutrientul care combate boala Alzheimer

Vitamina E mai este numită și tocoferol, nume care i s-a pus după descoperirea rolului pe care aceasta îl produce. Tocoferolii sunt substanţe liposolubile destul de răspândite în special în regnul vegetal.

Denumirea de vitamina E este utilizată pentru a face trimitere la opt nutrienți liposolubili esențiali naturali (4 tocoferoli și 4 tocotrienoli).

Ce beneficii are vitamine E

Vitamina E mai poartă și numele de vitamina fertilității a fost descoperită în 1922 în germenii de grâu. Consumul de vitamina E diminuează riscul bolilor cardiace coronariene în cazul bărbaților. Primăvara, tocoferolemia este mai scăzută, iar consumul de vitamina E ar trebui să fie mai mare în această perioadă din an, potrivit bioclinica.ro.
Vitamina E mai ajută și la prevenirea proceselor patologice asociate cu prezența radicalilor liberi, la nivel cardiovascular, neuromuscular, ocular și a cavității orale.
O temperatură prea mare sau prea mică reduce cantitatea de tocoferol din alimente chiar și până la două treimi.

S-a demonstrat că vitamina E previne sau încetinește în unele cazuri apariția sau evoluția bolii Alzheimer. Unii bolnavi de Alzheimer au, potrivit studiilor efectuate, un conținut redus de vitamina E.

Vitamina E este vitală pentru sistemul imunitar și protejează în același timp vitamina A.

Cinci alimente bogate în vitamina E

Uleiul de germeni de grâu- o lingură din ulei de germeni de grâu conține mai mult de 100% din doza zilnică recomandată. Poate fi adăugat în băuturile naturale precum smoothie-uri sau fresh-uri sau în alte mâncăruri cum ar fi supele sau sosurile.

Untul de migdale- două linguri de unt de migdale are mai mult din necesarul zilnic de vitamina E. Are aproximativ șapte grame de proteine și peste trei grame de fibre. Din acest motiv, untul de migdale este nutritiv și sațios.

Semințe de floarea soarelui decojite- crocante și cu un gust plăcut, multe persoane adoră semințele de floarea soarelui. 30 de grame de semințe de floarea soarelui oferă 37% din necesarul zilnic de vitamina E. Pot fi adăugate în salate sau în smoothie-urile făcute în casă.

Migdale- este drept că migdalele nu conțin atât de multă vitamina E precum untul de migdale, dar o porție de migdale conține 6,78 mg de vitamina E, aproape de jumătatea cantității zilnice pe care specialiștii o recomandă.

Alunele de pădure- pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina E, au un conținut ridicat de proteine, potasiu și acid folic. Pot fi folosite în deserturi sau ca gustare între mese.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: