Din cuprinsul articolului
Cele mai frumoase stațiuni balneare din România. România este faimoasă pentru stațiunile balneare și resursele naturale, care sunt folosite pentru relaxare și tratarea diferitelor afecțiuni.
Țara noastră are un potențial imens datorită apelor termale și minerale terapeutice, a nămolurilor și turbelor, sau a gazelor mofetice, toate acestea având beneficii semnificative asupra sănătății corpului.
Stațiunile balneare sunt locuri ideale unde poți regăși vitalitatea, oferind o gamă largă de servicii care te ajută să te relaxezi, să-ți revigorezi corpul și să te bucuri de aerul curat.
Beneficiile stațiunilor balneare includ:
Indiferent de vârstă, este recomandat să petrecem câteva zile într-o stațiune balneară, deoarece acestea pot îmbunătăți sănătatea, oferind un refugiu ideal pentru câteva zile. Pentru a-ți ușura căutarea, am pregătit o listă cu cele mai frumoase și mai mari stațiuni balneare din România.
Băile Felix se numără printre cele mai vizitate stațiuni balneare. Locul se află la o altitudine de 104 metri în Câmpia Crișurilor, la o zonă de contact dintre dealuri și Munții Pădurea Craiului.
Băile Felix se remarcă printr-o temperatura ridicată a apelor termale de aici ce stabilesc recorduri de aproape 50 de grade Celsius.
Din acest motiv, la Băile Felix se poate merge pentru sejururile de tratament în aer liber inclusiv în timpul iernii.
Stațiunea balneară Băile Govora se află în apropierea orașului Râmnicu-Vâlcea, la doar 20 de kilometrii de acesta și este un loc pe care ar trebui să îl vizitezi cel puțîn odată.
Această este renumită și cunoscută datorită tratamentului afecțiunilor respiratorii, afecțiunilor locomotor, O.R.L. și a bolilor asociate.
Este o zona cu multimple beneficii asupra corpului și stării de bine. Printre principalele afecțiuni tratate aici, se numără: reumatismul, afecțiuni neurologice, spondiloze, gonartroze, bronșită, astm, afecțiuni hepato-biliare, afecțiuni ale aparatului renal, afecțiuni metabolice, sechele de rahitism și boli cauzate de stres.
Stațiunea balneară Băile Herculane se află în sud-vestul țării, pe Valea Cernei, județul Mehedinți și este cea mai veche și renumită stațiune balneo-climatică din România și printre cele mai importante stațiuni din Europa de Est.
Poziționarea geografică a acesteia o favorizează deoarece este așezată într-o vale adăpostită de munți, fiind o stațiune care are ape minerale termale bicarbonate, ușor sulfurate, clorusudice și calde. Aici există izvoare cu apă care au o temperatura între 38 și 53 de grade Celsius.
Izvoarele din această stațiune sunt foarte benefice pentru tratarea diverselor probleme de sănătate, precum: afecțiuni post-traumatice și neurologice (stări după fracturi, pareze, paralizii, stări după operații pe articulații), spondiloze, discopatii, sciatica, poliartrita, afecțiuni asociate ( renale, digestive, dermatologice, ginecologice,, cardio-vasculare sau de nutriție).
Stațiunea balneo-climatică Băile Herculane oferă turiștilor o baza de tratament modernă și deosebită, o stațiune care ar trebui să fie pe lista ta de obiective de vizitat pentru relaxare și sănătate.
Numită și „Perla Harghitei”, stațiunea Băile Tușnad este situată între Munții Harghita și Bodoc, în partea sudică a Depresiunii Ciucului, în apropierea lacului Sfânta Ana, la 30 de kilometrii de orașul Sfântul Gheorghe și 60 de kilometrii de orașul Brașov.
În zona Tusnadului au avut loc fenomenele vulcanice cu un rol foarte important în formarea și dezvoltarea stațiunii, fiind o stațiune cu un aer deosebit de curat și bogat în ioni negativi, înconjurată de păduri de brazi și foioase. Aici se pot efectua băi carbogazoase calde, hidroterapii și fizioterapii, aplicații cu parafină, gimnastică medicală și electroterapie.
De asemenea, stațiunea oferă, pe lângă bazele de tratament și posibilitatea de trasee de drumeții, fiind înconjurată de masive muntoase și păduri care să îți încarce plămânii cu aer curat, de cicolturism sau rafting.. Este locul perfect unde să mergi să ai grijă de corpul tău dar și să ai parte de aventură și să descoperi locuri noi.
Orașul Techirghiol se află în județul Constanța, la o distranta de 2 kilometrii de Eforie Nord și 15 kilometrii de orașul Constanța și este una dintre cele mai moderne baze de tratament balnep-fizical-kinetic din România.
Stațiunea a devenit renumită datorită climatului, a nămolului sapropedic și a apei sărate a Lacului Techirghiol, toate acestea având beneficii enorme pentru sănătate.
Apă este hipertona, cu o concentractie foarte mare de săruri minerale, iar această poate fi folosită doar în cazul curelor externe balneare, prin băi atât calde cât și reci la bazin sau în cadă.
Stațiunea mai este renumită și datorită namololui, care este un alt factor benefic organismului uman, cunoscut la nivel internațional pentru beneficiile sale terapeutice. Situată pe malul litoralului românesc, stațiunea este complexă, o atracție turistică de clasa națională benefică organismului uman. Este locul ideal pentru tratamentele cu nămol și ape sărate cât și pentru relaxare pe malul Marii Negre.
Băile Olănești este un oraș din județul Vâlcea, situat pe Valea Oltului, aflat la 18 kilometrii de orașul Râmnicu Vâlcea și resprezintă una dintre cele mai importante și populare stațiuni balneare din România. Stațiunea te ajută să îți regatesti echilibrul interior și starea de sănătate.
Stațiunea Băile Olănești este printre puținele locuri din România unde se pot efectua tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii cu diferite afecțiuni alergice. Aceste tratamente se fac prin injecții cu apă minerală sulfuroasă izotona care provine direct de la sursă.
Unele dintre afecțiunile ce pot fi tratate aici sunt: afecțiuni renale și ale cailor urinare, afecțiuni digestive, afecțiuni respiratorii, afecțiuni cronice ale ficatului și cailor biliare, afecțiuni dermatologice, afecțiuni alergice, afecțiuni metabolice și de nutriție, afecțiuni cardiovasculare și multe altele.
De asemenea, aici se pot realiza proceduri de termoterapie, mecanoterapie, fizioterapie și kinetoterapie.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…