Din cuprinsul articolului
Oricine dorește să mențină o dietă sănătoasă ar trebui să includă în dieta zilnică un grup de alimente vegetale, cum ar fi fructele, de exemplu. Acestea acumulează o cantitate mare de vitamine și minerale, substanțe nutritive care stimulează funcționarea corectă a diferitelor organe ale corpului uman.
Fructele sunt ușor de găsit în orice supermarket de cartier sau lanț de magazine. Unele dintre ele, majoritatea, sunt foarte ieftine. Există mai multe tipuri ale acestor alimente de origine vegetală, care diferă în ceea ce privește gustul, mărimea și forma. Specialiștii în sănătate recomandă consumul a 3-5 porții de fructe pe zi.
„Fructele sunt partea (sau părțile) din plantele cultivate sau sălbatice care protejează semințele și asigură dispersia lor, de obicei din floare sau părți ale acesteia. Ele sunt de obicei dulci sau acrișoare, cu o aromă intensă și plăcută. Au o mare varietate de utilizări, dar sunt în general consumate proaspete”, explică site-ul Unam.
„Fructele pot fi clasificate în mai multe feluri, de exemplu după tipul lor comercial, după climatul în care cresc, de exemplu tropical sau forestier, după anotimpul anului în care cresc, după culoarea lor, după mărimea lor, după modul în care se coc, după modul în care se coc, printre altele. Acestea sunt o sursă naturală de vitamine și minerale, care ne ajută să creștem sănătoși și să prevenim bolile”, adaugă site-ul.
Nutriționiștii și alți specialiști în domeniu recomandă consumul fructelor în starea lor, adică crude și nu în sucuri, deoarece în acest fel își pierd majoritatea nutrienților și crește fructoza, zahărul lor natural.
Consumul de fructe este atât de important pentru organism, de exemplu, încât există două dintre ele, în special, care au capacitatea de a preveni și combate retenția de apă sau edemul, așa cum mai este cunoscut. Acestea sunt perele și ananasul.
Perele, „care, potrivit datelor de la Bedca, conțin 86,7% apă, pot contribui la îmbunătățirea funcției diuretice și la prevenirea retenției de lichide. De asemenea, are 130 miligrame de potasiu la 100 și 7 mg de magneziu”, potrivit platformei digitale ABC Bienestar.
De asemenea, acest site spune că „ananasul are o notă acidă și foarte răcoritoare, datorită conținutului său ridicat de apă (86,6%) și pentru că este o sursă bogată de potasiu, 250 mg la 100 de grame, indică Bedca, este perfect pentru a evita retenția de lichide”.
Ca orice alt aliment, cele două fructe sănătoase, precum perele și ananasul, trebuie consumate cu moderație, fără excese, pentru a profita cât mai bine de beneficiile lor.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…