Din cuprinsul articolului
Sărbătorile Pascale au trecut, iar excesul alimentar a fost însemnat pentru multe persoane. Iată cum poți reveni rapid la forma inițială, fără prea mult efort.
Sărbătorile importante nu sunt deloc prietenoase cu silueta. Cu o multitudine de tradiții și obiceiuri culinare, foarte puțini români reușesc să își mențină greutatea corporală în timpul acestor ocazii.
Dacă ai acumulat câteva kilograme de Sărbători, două elemente simple te vor ajuta să te întorci la greutatea normală, fără prea mult efort.
Cele 2 elemente fundamentale în lupta cu kilogramele
Dr. Ioana Berciu, medic Medicină Generală, dezvăluie cum putem slăbi după Sărbători.
Hidratare
„Trebuie să bem aproximativ 1,5 litri de apă pe zi (8 pahare), ceea ce într-adevăr nu este greu dacă avem la îndemână o sticlă de apă pentru a monitoriza cât de mult bem. Ne putem începe ziua cu o cană de apă caldă și o felie de lămâie. Acest lucru întărește sistemul imunitar, are un efect alcalinizant, ajută digestia și stimulează creierul.
Iar înainte de fiecare masă putem să bem 2 pahare de apă, pentru a induce starea de sațietate, și prin urmare, pentru a mânca mai puțin. Rețineți că hidratarea este extrem de importantă pentru a vă ajuta corpul să își revină în formă. Foarte important: se evită băuturile carbogazoase , se limitează consumul de cafea și se beau ceaiuri de plante, pentru a echilibra metabolismul și chiar mai mult. ”, ne recomandă Dr. Ioana Berciu, Medic Medicină Generală, potrivit Spectacola.
Alimente de calitate
Este foarte important că mâncarea să fie bazată mai mult pe legume, pentru a obține necesarul de micronutienti, fitonutienti și fibre. Este indicat ca fructele și legumele să fie consumate în stare crudă sau gătite, iar pentru o diversitate mai mare să le alternăm la 3-4 zile, în funcție de preferințe.
„Recomandarea este a avea o cantitate de 25-35 gr de fibre din totalul alimentelor. Dacă pe lângă asta vom include și vegetale fermentate – adică murături – vom completa totul și cu un aport de probiotice care ajuta la menținerea sănătății mucoasei intestinale, a unui metabolism sănătos și a unei stări de bine și foarte bine. În egală măsură este recomandat să evităm adaosul de zahăr, sare, alimentele cu indice glicemic crescut sau cu conținut ridicat de grăsimi saturate.”, explică medicul Ioana Berciu.