Din cuprinsul articolului
Cele cinci obiceiuri de longevitate pe care trebuie sa le adopti dupa 45 de ani
Cercetătorii de la Harvard TH Chan School of Public Health au dezvăluit cinci obiceiuri care duc la longevitate chiar dacă încep să practice după 45 de ani. Cercetarea a fost publicat în revista medicală BMJ.
Cercetările arată că menținerea a cinci obiceiuri sănătoase la vârsta mijlocie (45 și peste) poate crește numărul de ani în care trăiești fără diabet de tip 2, boli de inimă și cancer. Un studiu din 2018, la rândul său, a constatat că respectarea acelorași obiceiuri crește speranța generală de viață.
Alimentația sănătoasă, menținerea unei greutăți corporale sănătoase, exerciții fizice regulate, să nu consumați prea mult alcool și să nu fumați. Nu este nimic surprinzător în ceea ce privește setul standard, dar oamenii de știință au determinat exact ce înseamnă aceste sfaturi comune.
Fără diabet, boli de inimă și cancer
Autorii studiului au descoperit că femeile care au practicat patru sau cinci dintre aceste obiceiuri sănătoase după vârsta de 50 de ani au trăit în medie 34,4 ani fără diabet, boli de inimă și cancer, comparativ cu 23,7 ani în rândul femeilor care nu au aderat la aceste obiceiuri sănătoase.
Astfel, diferența de speranță de viață este de aproximativ 10 ani în favoarea persoanelor care au aderat la obiceiurile enumerate. Bărbații care au practicat patru sau cinci dintre aceste obiceiuri sănătoase până la vârsta de 50 de ani au trăit în medie 31,1 ani fără boli cronice, în timp ce bărbații care nu au practicat niciunul dintre aceste obiceiuri au trăit în medie 23,5 ani fără boli.
Cei care fumează și beau în mod activ au cea mai mică speranță de viață fără boli. S-a demonstrat că a mânca corect, a rămâne activ și a renunța la fumat reduce riscul de a dezvolta boli cronice.
Un factor mai puțin cunoscut, dar la fel de important în longevitate este să dormi suficient. Somnul slab regulat expune organismul la risc de boli grave, inclusiv obezitate, boli coronariene și diabet și, de asemenea, scurtează speranța de viață a unei persoane.
Norma fluctuează în jurul a 8 ore, dar de fapt acest indicator este extrem de individual: unii oameni au nevoie de ceva mai puțin timp pentru a dormi, alții puțin mai mult, mai spune publicația. Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…