Categories: Stil de viaţă

Cele cinci lucruri pe care le arunci în toaletă și care sunt otravă pentru canalizare

Cele cinci lucruri pe care le aruncăm în toaletă și care sunt otravă pentru canalizare. Este o realitate că mările și oceanele sunt pline de deșeuri care, de multe ori, ajung din canalizare. 

Tocmai de aceea, trebuie să conștientizăm ce putem sau nu să aruncăm în toaletă, pentru a încerca să ne asigurăm că toate acele produse din viața noastră de zi cu zi nu devin deșeuri care continuă să contamineze planeta.

Contrar a ceea ce s-ar putea aștepta, evacuările industriale nu sunt cauza principală a poluării care ajunge la stațiile de epurare a apelor uzate.

Cele 5 lucruri pe care nu trebuie să le arunci în toaletă sub nicio formă

Gospodăriile care injectează o cantitate mai mare de substanțe și obiecte toxice în rețeaua de salubrizare sunt cele care complică tratarea apelor uzate.

Expertul Filipe Bicalho, care lucrează într-o unitate de salubritate din Brazilia, subliniază că este esențial să avem grijă de blocajele conductelor. Acesta subliniază că în multe țări, țevile se pot înfunda chiar și cu cantități mari de hârtie igienică.

În acest fel, Bicalho enumeră cele cinci produse care nu trebuie aruncate niciodată în toaletă pentru a evita blocajele sau contaminarea:

  • Mucuri de țigară
  • Prezervative
  • Bețisoare de vată
  • Ață dentară
  • Tampoane

De altfel, acest expert nu ezită să numească acest tip de produs „otrăvă” pentru canalizare.

Toaleta nu este un coș de gunoi

Toaleta nu este o groapă fără fund în care poți arunca tot ce vrei și dispare de parcă ar fi o gaură neagră. Lucrurile nu se vor opri undeva după apăsarea butonului. Dacă ești unul dintre cei care aruncă totul în toaletă, vei avea multe lucruri prinse în conducte, poluând râurile, înfundând procesele de epurare a apelor uzate și dăunând mediului în general.

Conductele și canalizările înfundate îi costă pe proprietari mulți bani și orașe milioane în fiecare an. Pare evident, dar nu ar trebui să exoste niciun dubiu în această problemă. În vasul de toaletă ar trebui aruncată doar defecația dvs., urina și hârtia igienică.

În New York, se estimează că s-au cheltuit 18 milioane de dolari (16,5 milioane de dolari). euro) în ultimii cinci ani pentru repararea prejudiciului. În Europa, un raport al asociației care reunește companiile de furnizare și salubritate din 27 de țări (EurEau) susțin că șervețelele generează un cost de între 500 și 1.000 de milioane de euro în fiecare an, „inclusiv eliminarea acestor deșeuri”.

Recent Posts

Cum să cureți un cean fără substanțe chimice. Soluția minune se prepară din câteva ingrediente pe care le ai deja în casă

Curățarea oalelor din aluminiu, fontă sau oțel inoxidabil poate reprezenta o mare provocare, în special…

3 minute ago

Urmează o săptămână grea pentru 3 zodii – pregătiți-vă pentru provocări!

Noua săptămână aduce cu ea noi provocări și răsturnări de situație neașteptate. În timp ce…

32 de minute ago

Cel mai grav simptom al lipsei de vitamina D

O deficiență de vitamine poate părea un lucru obișnuit, dar poate duce la o serie…

o oră ago

O singură mișcare a corpului îți arată că ai de-a face cu un psihopat

„Tulburarea de personalitate antisocială este un tip de tulburare de personalitate deosebit de dificilă, caracterizată…

2 ore ago

Rețetă delicioasă pentru dovlecei murați crocanți

Sezonul dovleceilor se apropie deja de sfârșit, dar asta nu înseamnă că nu poți păstra…

2 ore ago

Furtuna Boris face ravagii. Prognoza ANM, modificată de urgență! Ninsori, grindină, furtuni și temperaturi ireale în septembrie

METEO. Furtuna Boris, care a lovit întreaga Europă, traversează acum România și va provoca ravagii…

3 ore ago

Citeste si: