Categories: Ştiri sănătate

Cele 9 alimente cu un conținut ridicat de magneziu pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi

Cele 9 alimente cu un conținut ridicat de magneziu pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi. Magneziul este unul dintre cei mai importanți nutrienți din corpul nostru și joacă un rol important în funcția musculară și nervoasă.

De asemenea, oferă energie, iar nivelurile scăzute de magneziu te pot face să te simți obosit tot timpul.

Potrivit experților în sănătate, cantitățile scăzute de magneziu din organism pot crește riscul de:

  • hipertensiune arterială,
  • boli de inimă,
  • diabet,
  • artrită la femei.

Prin urmare, puteți face câteva modificări dietetice pentru a crește nivelul de energie și vitalitate și pentru a construi o imunitate sănătoasă. Chiar dacă este un nutrient minor, magneziul joacă un rol semnificativ în sănătatea generală, esențial pentru fiecare funcție a organismului.

Modalități de a crește nivelul de magneziu prin dietă

Chiar dacă există multe suplimente de magneziu disponibile cu ușurință pe piețe, experții consideră că este de preferat să mănânci alimente întregi care conțin magneziu pentru a preveni o deficiență.

Pentru a vă repara magneziul, optați pentru următoarele alimente:

1. Legume cu frunze verzi: Legumele cu frunze verzi sunt super-alimentul suprem care conține vitamine și minerale esențiale, precum și o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.

Verdeturile, cum ar fi spanac, varza kale și magneziul, sunt încărcate cu magneziu și pot fi încorporate cu ușurință în dieta ta zilnică prin supe, salate sau feluri de mâncare. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, o ceașcă de spanac crud conține aproape 7 mg de magneziu, ajutându-vă să vă atingeți obiectivul zilnic de magneziu.

2. Semințe și nuci: Semințele și nucile sunt puteri ale diverșilor nutrienți și vă ajută să vă mențineți sănătos și în formă. Nucile precum migdalele, caju și alunele sunt încărcate cu magneziu.

Nutriționiștii recomandă să amestecați nuci și semințe și să faceți un amestec de casă pentru o gustare pentru a vă menține energia ridicată și nivelul foametei scăzut.

3. Peste gras: Peștele gras precum somonul, macroul și tonul ajută la creșterea aportului de magneziu, precum și a nivelului de vitamina D, antioxidanți și vitamina D.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, consumul de pește gras de cel puțin două ori pe zi oferă 25,5 mg de magneziu, ajutându-vă să vă apropiați de obiectivul zilnic de magneziu.

4. Soia: De asemenea, încărcată cu proteine, soia este o sursă excelentă de magneziu natural. Chiar și alte leguminoase din aceeași familie ca și fasolea neagră conțin magneziu în cantități bune.

Alimente cu magneziu de consumat zilnic

5. Avocado: Avocado este o sursă bună de magneziu, împreună cu diverse alte minerale și vitamine care fac din fruct un must-have în dieta ta zilnică. Potrivit experților, aproximativ jumătate dintr-un avocado oferă cel puțin 19,7 mg de magneziu.

Fructele sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase și, prin urmare, sunt bogate în calorii, dar dacă sunt consumate în cantități moderate, pot ajuta la menținerea greutății.

6. Banană: Bananele nu sunt doar gustoase și sățioase, ci oferă și cantitatea necesară de magneziu de care organismul are nevoie pentru a întări mușchii și oasele.

7. Iaurt: Iaurtul este slab în grăsimi, digerabil și o sursă excelentă de magneziu și te poate menține sătul mai mult timp. Ajută la menținerea sănătății intestinale îmbunătățite și ajută la gestionarea greutății. Datorită conținutului ridicat de magneziu, iaurtul oferă și energie. Poate fi asociat cu orice fruct de sezon pentru a face o gustare delicioasă.

8. Orez brun: Cerealele integrale precum orezul brun au multiple beneficii pentru organism. Pe lângă menținerea nivelului de colesterol scăzut, vă ajută și să vă mențineți satul pentru o perioadă mai lungă de timp și, prin urmare, susțin pierderea în greutate.

Încărcat cu magneziu, o ceașcă de orez brun fiert cu bob lung oferă 78,8 mg de magneziu, ceea ce îl face o sursă bună.

9. Cartofi: Cartofii sunt o legumă consumată pe scară largă în întreaga lume. Tuberculul include o doză mare de magneziu și este versiunea cel mai frecvent consumată a nutrientului.

Potrivit nutriționiștilor, o porție de 175 g de cartofi noi fierți în coajă oferă 8% din magneziu necesar organismului.

Recent Posts

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

15 minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

36 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

55 de minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

o oră ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

2 ore ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

2 ore ago

Citeste si: