Sari la conținut

Cele 6 suplimente care prelungesc viața. Un medic american le ia zilnic

Sursă foto: Business Insider
Suplimente care prelungesc viața

Cele 6 suplimente care prelungesc viața, potrivit unui medic specialist în medicina personalizată. Dr. Florence Comitea dezvăluit cele șase suplimente pe care le folosește în fiecare zi, în speranța de a-și îmbunătăți calitatea vieții și a trăi mai mult.

Deși există opinii împărțite în rândul experților cu privire la eficacitatea suplimentelor în absența unor deficiențe nutriționale evidente, mulți oameni se orientează către acestea, sperând că vor contribui la menținerea sănătății pe termen lung și la prelungirea vieții.

Dr. Florence Comite, un endocrinolog renumit și fondator al Comite Center for Precision Medicine & Health din New York, își completează regimul zilnic cu aceste suplimente în căutarea unei vieți mai sănătoase și a unei longevități sporite.

Suplimente care prelungesc viața

Vitamina D

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, ceea ce este important pentru menținerea oaselor puternice și reducerea inflamației. Nivelul scăzut de vitamina D a fost asociat cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi depresia și un risc mai mare de dezvoltare a cancerului.

Comite a menționat că mulți dintre pacienții ei au niveluri foarte scăzute de vitamina D, la fel ca 35% dintre adulții din SUA care au deficiențe, conform Cleveland Clinic.

Ea o ia alături de alimente solubile în grăsimi, cum ar fi somonul sau ouăle, pentru a ajuta organismul să o absoarbă.

Aspirina

Comite ia aspirină deoarece aceasta este asociată cu un risc mai mic de cancer colorectal și o reducere a inflamației în corp.

Totuși, merită menționat că Asociația Americană a Inimii nu recomandă persoanelor să ia aspirină zilnic decât dacă au avut un accident vascular cerebral sau un atac de cord, deoarece aspirina subțiază sângele și poate crește riscul de sângerare la nivelul stomacului.

Vitamine B

Există opt vitamine B, iar toate au roluri esențiale în metabolism. Deficiențele de vitamina B pot duce la simptome precum anemie și un ritm cardiac neregulat, precum și la deteriorarea cognitivă și un risc crescut de depresie.

Comite are o problemă care face ca organismul să nu metabolizeze bine vitaminele B, așa că ia vitamine metilate, care sunt mai ușor de absorbit.

DHEA

Comite ia Dehidroepiandrosteronă (DHEA) pentru libido și sănătatea oaselor. Corpul produce natural DHEA, dar cantitatea scade odată cu înaintarea în vârstă, iar niveluri scăzute ale hormonului au fost asociate cu osteoporoza, bolile de inimă, pierderea memoriei și cancerul de sân, conform Mount Sinai. Prin urmare, unii cercetători consideră că menținerea nivelurilor de DHEA ar putea avea un efect antiîmbătrânire.

Cu toate acestea, dovezi leagă nivelurile scăzute de DHEA de aceste probleme, dar nu demonstrează că le cauzează. De asemenea, DHEA are efecte secundare, inclusiv scăderea nivelurilor de colesterol bun, scrie Business Insider.

Pudră proteică

Comite acordă prioritate proteinelor în dieta ei deoarece „este crucială pentru menținerea masei musculare, iar mușchii ajută la metabolizarea eficientă a zahărului.”

Masa musculară scade odată cu înaintarea în vârstă, iar cercetările au legat acest aspect de afecțiuni cronice precum diabetul de tip 2 și un risc crescut de boală cardiacă.

Pentru a combate acest fenomen, Comite face antrenament de rezistență cu greutăți de două ori pe săptămână și consumă un gram de proteină pentru fiecare kilogram al greutății sale corporale pentru a-și menține masa musculară.

Ea începe fiecare masă cu o sursă de proteină, cum ar fi nuci, brânză de vaci și iaurt, și adaugă pudră proteică la smoothie-ul ei de dimineață în fiecare zi.

Ciocolata neagră

Comite consideră ciocolata neagră ca pe un supliment datorită antioxidanților pe care îi conține, care au fost asociați cu niveluri mai scăzute de colesterol și tensiune arterială, un risc redus de boală cardiacă și reducerea inflamației, asociată cu cancerul și bolile cronice.

Comite recomandă ciocolata neagră cu un conținut de cacao de 70 până la 90%, deoarece are mult mai puțin zahăr decât ciocolata cu lapte sau albă.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel