Din cuprinsul articolului
Semne timpurii ale leziunilor hepatice. Când ficatul funcționează bine, curăță sângele, ajută la digerarea alimentelor și luptă împotriva infecțiilor.
Are, de asemenea, puterea de a se regenera atunci când a fost deteriorat, înlocuind țesutul vechi cu celule noi.
„Orice vă împiedică ficatul să-și facă treaba, sau să crească din nou după o accidentare, vă poate pune viața în pericol”, avertizează American Liver Foundation. Poate fi vorba de inflamație, cicatrice, cancer sau chiar utilizarea de prea mult paracetamol.
Deși ficatul se află în interiorul corpului, corpul prezintă semne exterioare când ceva nu este în regulă.
În unele cazuri, pur și simplu nu există niciun indiciu că ceva nu merge bine. Și în cazurile în care se prezintă simptome ușoare, cele mai frecvente sunt foarte nespecifice și includ oboseală sau oboseală excesivă, lipsă de impuls, ocazional mâncărime.
Odată ce o persoană progresează dincolo de aceste simptome timpurii, afectarea ficatului și efectele secundare devin mai grave. The American Liver Foundation explică că oamenii ar putea avea vasele de sânge care duc la spargerea ficatului, toxine s-ar putea acumula în creier și ar putea interfera cu funcția mentală și ar putea prezenta greață și diaree.
Pe măsură ce insuficiența hepatică progresează, simptomele devin mai grave. Pacientul poate deveni confuz și dezorientat și extrem de somnoros. Există riscul de comă și deces. În acel moment, un transplant de ficat poate fi singura opțiune, așa că este important să încercați să identificați din timp semnele de afectare a ficatului.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…