Din cuprinsul articolului
Atunci când ne gândim la icoane ale științei, este imposibil să nu ne vină în minte imaginea fizicianului german Albert Einstein, deoarece contribuțiile sale au fost foarte apreciate, respectate și analizate de-a lungul anilor.
Cu toate acestea, contribuțiile sale nu s-au limitat la domeniul științific, ci s-a impus, de asemenea, în mod incontestabil, ca o persoană de o mare înțelepciune, care și-a folosit inteligența pentru a-și atinge obiectivele și a se bucura de viață pe parcurs.
În acest sens, există patru reguli pe care savantul le-a lăsat moștenire ca modalități de a atinge fericirea și de a îndeplini orice obiectiv.
Care sunt cele 4 reguli ale lui Albert Einstein pentru o viață fericită?
Omul de știință a ținut cu ardoare la ideile de compasiune și generozitate, pe care le vedea ca fiind căi esențiale pentru adevăratul succes în viață. Pe baza acestor principii, Einstein a lăsat omenirii 4 piloni fundamentali pentru fericire.
Curiozitate
„Să nu-ți pierzi niciodată o curiozitate sacră” este una dintre celebrele fraze ale omului de știință, care a înțeles această calitate ca fiind una dintre forțele motrice ale dezvoltării personale.
Capacitatea sa de a pune înrebări și nevoia de a răspunde la ele l-au determinat să efectueze cercetări extinse și să se aventureze în subiecte care nu erau deosebit de populare la acea vreme.
Imaginație
Einstein a spus odată că „imaginația este mai importantă decât cunoștințele” și a spus foarte clar că abilitatea de a fi creativ este prețioasă pentru viața însăși.
Imaginația permite dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și de explorare a unor noi alternative și, prin urmare, este strâns legată de curiozitate.
Perseverență
Una dintre cheia succesului omului de știință a fost capacitatea sa de a nu renunța în fața adversităților. De fapt, se știe că la vârsta de 17 ani a picat examenul de admitere la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie. Cu toate acestea, acest lucru nu l-a împiedicat să își continue cariera și să se transforme într-unul dintre cei mai de succes profesioniști din istorie.
„Cine are voință va găsi și el o cale”, spunea fizicianul.
Smerenie
Când s-a cazat într-un hotel japonez din Tokyo, în loc de bacșiș, a oferit un bilet de hârtie unui curier pe care scria: „O viață umilă și liniștită aduce mai multă fericire decât căutarea succesului și grija constantă care îl însoțește.