Categories: Stil de viaţă

Cele 4 comportamente care cauzează 90% din toate divorțurile. Și nu, nu e vorba de înșelat

Comportamente care duc la divorț. Nu există căsnicie în care să nu existe și momente mai puțin plăcute, când partenerii simt că poate le-at fi mai bine separat decât împreună.

Când e vorba de traiul împreună cu o altă persoană, există o serie de comportamente care au potențialul de a vă distruge relația.

Cu toate acestea, există doar patru comportamente care, atunci când sunt evitate, îți îmbunătățesc foarte mult șansele de a evita divorțul.

Trebuie să reții că acestea sunt toate comportamente învățate, așa că poți învăța și obiceiuri noi și îmbunătățite care îți vor întări relația, mai degrabă decât să o distrugă.

Iată cele 4 comportamente care prezic divorțul, potrivit your tango.com.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Comportamente toxice într-o relație: 1. Acuzație

Unul dintre motivele cele mai importante de divorț, este tendința de a da vina sau de a face acuzații față de partenerul tău – mai ales atunci când nu cunoști toate faptele. Este la fel de fundamental ca a pune o întrebare mai degrabă decât a face o declarație sau, mai rău, o acuzație.

Este vorba despre a întreba: „Iubito, ai cumpărat o geantă/rochie nouă ?” în loc să spui: „Contul este din nou descoperit. Ce ai cumpărat de data asta?”

Dacă vrei să ai o relație de calitate, iubitoare, învață să-i oferi partenerului tău beneficiul îndoielii și să asumi întotdeauna ce este mai bun, mai degrabă decât cel mai rău.

Dacă îi tratezi pe ceilalți în mod corect și respectuos, chiar și atunci când fac o greșeală ocazională, le creează celor din jur dorința de a fi și mai buni și de a-ți justifica credința. Oamenii se vor ridica sau vor scădea adesea la nivelul exact al așteptărilor tale, așa că este indicat să verifici dacă vezi că apare o problemă.

2. Pui paie pe foc

Emoțiile umane sub presiune tind să facă unul din două lucruri. Ele fie în sus, fie în spirală în jos. În acest fel, acest obicei este oarecum strâns aliniat cu comportamentele de învinovățire.

Cineva care escaladează în mod obișnuit un dezacord este mai interesat să devieze și să-și apere propria poziție și să atribuie vina unei alte părți. Acest lucru creează adesea o „defensivă în duel” care nu este absolut distructivă.

O întrebare fundamentală este suficient de puternică pentru a elimina o mare parte din puterea distructivă pe care o valorifică această energie. Această întrebare este pur și simplu următoarea: „Vrei să ai dreptate sau vrei să fii îndrăgostit?”

Caută mai întâi înțelegerea, apoi treci spre rezoluție. Acest lucru va crea un efect de spirală descendent.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Comportamente toxice într-o relație: 3. Invalidarea

Acest obicei întărește o dinamică câștig-pierde care, așa cum am spus mai devreme, va sfârși în cele din urmă într-o pierdere finală în 90% din timp. Când îți invalidezi partenerul, totul este să-l discreditezi sau să-l slăbești într-un fel.

Adesea, acest lucru se face prin obiectivarea cuiva sau prin eliminarea caracteristicilor „umane” ale acestuia și, în schimb, concentrându-se pe aspecte negative, presupuneri și prejudecăți. Acest lucru poate fi crunt de eficient pe termen scurt și poate chiar distruge stima de sine a cuiva pentru o perioadă de timp.

Totuși, ar trebui să fii conștient că uneori situația se întoarce. O înțelegere cheie care poate schimba această dinamică pentru totdeauna este recunoașterea fundamentală că, în calitate de ființe umane, toți facem tot ce putem cu ceea ce avem în acest moment.

Oamenii normali, sănătoși din punct de vedere emoțional, nu se trezesc dimineața și nu se gândesc la modul în care își vor satisface doar propriile nevoi egoiste în timp ce îi rănesc și îi frustrează pe alții în acea zi. Aceasta este mai mult definiția unui sociopat și, dacă asta sună ca partenerul tău, acel nivel de disfuncție poate fi prea adânc înrădăcinat pentru a se întoarce fără ajutor profesional și o dorință reală de schimbare.

4. Înstrăinarea

Acest obicei se referă la retragerea de rutina creată cu partenerul tău sau abandonarea efortului de a rezolva o problemă. Uneori, este mai pasiv-agresiv, ca să-i dai cuiva „tratamentul tăcut”.

Alteori, este mai deschis – ca să trânti ușa și să pleci – ceea ce oferă partenerului tău incertitudinea abandonului. Este un mecanism de control conceput să-ți manipuleze partenerul și să-ți recupereze puterea sau cel puțin iluzia acesteia.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

16 secunde ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

30 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

60 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Citeste si: