Sari la conținut

Cele 10 sfaturi ale Papei Francisc pentru fericire, dezvăluite de Lidia Fecioru

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Fericirea este una dintre cele mai importante lucruri în viața unui om. Aceasta este un echilibru perfect între spirit și fizic, motiv pentru care este indicat să facem lucruri care ne vor ajuta să ne dezvoltăm din aceste puncte de vedere.

Papa Francisc a comunicat, la un moment dat, o serie de sfaturi care ne vor ajuta în drumul nostru către fericire.

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, dezvăluie care sunt aceste „porunci” după care ar trebui să ne ghidăm pentru a fi cu adevărat fericiți.

Poruncile fericirii, dezvăluite de Lidia Fecioru

1. „Trăiește și lasă-i pe alții să trăiască”, este primul sfat al Papei Francisc pe care Lidia Fecioru l-a menţionat în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

2. „Fii deschis față de alte persoane”. Oamenii trebuie să fie deschiși cu cei din jur. Sunt de acord că închiderea te face egoist, dar nici foarte deschişi pentru că oamenii au învăţat că dacă eşti foarte deschis, te lovesc unde te doare mai tare.

3. „Înaintează ușor în viață”. La tinerețe suntem ca un râu cu pietre, în viața adultă – un fluviu rapid, iar la bătrânețe să ne mișcăm încet, precum apa într-o piscină. Încet, pe loc şi deloc.

4. „Petrece-ți timpul liber într-un mod sănătos” . Asta este un sfat pe care îl primim de la toată lumea. Dacă nu ne place unde suntem, să ne schimbăm locul.

5. „Duminica este o zi liberă”. Duminica este întodeauna o zi pentru și despre familie. Să ne oferim o zi de odihnă.

6. „Creează joburi pentru tineri”. Toată lumea s-a blocat în IT. Toată lumea s-a dus spre componenta financiară. Dar unii nu pot fi IT-işti. Sunt mulţi tineri care se pierd în societate. Mulţi oameni cu facultate au început de jos. Mi-aş dori să existe mai multe şcoli profesionale, pentru cei care nu pot face o facultate.

7. „Respectă natura și ai grijă de ea”. Noi nu respectăm natura. Nu avem bunul simţ să strângem după noi. Să nu credem că cojile de seminţe se autodistrug. Mai avem de învăţat aici.

8. „Nu fii negativ”. Dacă atragi cuiva atenţia, nu poţi fi considerat negativ.

9. „Lucrează pentru pacea interioară”. Asta înseamnă să ne întoarcem către noi, către problemele noastre. Nu lucrăm pentru sufletul nostru. Nu vedem decât dintr-un punct de vedere. Ar fi bine să lucrăm pentru sufletul nostru şi să vedem lucrurile altfel. Să cerem ajutorul. Să fim mai deschişi. Nu poate fi nimic mai crunt decât moartea.

10. „Respectă credința altora”. Noi avem tendinţa să judecăm. Că acela este catolic, că acela este ateu, că e credincios şi tot aşa. Avemt tendinţa să judecăm”, a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel