Arheologii au găsit cea mai veche mostră de medicament procesat pe bază de plante descoperit până în prezent în China.
O echipă de cercetători chinezi a examinat un artefact dezgropat dintr-un mormânt datând din perioada dinastiei Han de Vest (206 î.Hr. – 25 d.Hr.) şi a confirmat că este vorba despre un medicament tradiţional pe bază de plante, potrivit Xinhua.
Artefactul a fost adus la lumină în urma excavărilor din 2015 la mormântul marchizului de Haihun din provincia Jiangxi, situată în estul Chinei. Recent s-a confirmat că aceasta este o rădăcină procesată de rehmannia, o plantă comună în medicina tradiţională chineză, a indicat Huang Luqi, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din China, care a condus cercetarea.
Se estimează că aceasta este cea mai veche mostră de medicament procesat pe bază de plante descoperit până în prezent în China.
Huang a declarat că echipa sa a folosit mai multe metode tehnologice, precum microscopia, spectrometria de masă şi reconstrucţie tridimensională, pentru a analiza eşantionul şi a descoperit că este o rădăcină de rehmannia, acoperită cu zaharoză şi amidon.
Zaharoza şi amidonul ar fi fost aplicate pentru a diminua gustul amar al plantei procesate şi mirosul neplăcut, potrivit lui Peng Huasheng, membru al echipei de oameni de ştiinţă.
Mostra are o semnificaţie deosebită pentru studiul tehnicilor de prelucrare a leacurilor în medicina tradiţională chineză, a subliniat Huang, potrivit Agerpres.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…