Detoxifierea ficatului gras. Ficatul este un organ esențial pentru buna funcționare a organismului și de aceea, ocazional, se recomandă diverse cure și tratamente pentru detoxifierea acestuia.
Ficatul este responsabil pentru purificarea sângelui și joacă un rol important în buna funcționare a sistemului digestiv, fiind un filtru pentru toxine.
Un ficat curat și sănătos îmbunătățește starea generală și de aceea specialiștii de la www.healthyfoodhouse.comrecomandă să ne curățăm zilnic ficatul, utilizând o rețetă surprinzator de simplă. Amestecul este gata într-un minut, iar rezultatele sunt uluitoare.
Amestecați o lingură de ulei de măsline cu o lingură de suc de lămâie și consumați mixul rezultat în fiecare dimineața la trezire.
Detoxifierea ficatului gras. Beneficii
Uleiul de măsline are multiple efecte benefice asupra organismului, normalizând secreția de bilă, esențială pentru digestie. În plus, acesta reduce riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare, combate inflamațiile și îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge.
Pe de altă parte, cu toții cunoaștem proprietățile lămâilor. Acestea sunt o sursă bogată de vitamina C, care elimină colesterul. În plus, aceste fructe acre stimulează funcționarea ficatului.
Veți remarca primele schimbări reale după aproximativ o lună de tratament. Vă veți simți mai energic și mai sănătos decât înainte. Ficatul se va curăța și sistemul digestiv va funcționa mai bine.
În plus, această combinație vă va înfrumuseța pielea, eliminând cearcănele, îmbunătățind și intinerind aspectul tenului.
Steatoza hepaitcă sau ficatul gras
Steatoza hepatică este acumularea de grăsime în celulele hepatice. Este firesc să existe un nivel mic de grăsime în ficat, dar dacă grăsimea reprezintă peste 10% din ficat, atunci suferi de ficat gras.
Datele statistice arată că aproape 20% dintre români suferă de steatoză hepatică, iar multe persoane chiar dacă nu beau alcool sunt diagnosticați cu această afecțiune. Printre principalii vinovați se regăsesc sedentarismul și mesele îmbelșugate, regimul de viață haotic al multor români.
Din păcate, cei mai mulți pacienți sunt asimptomatici, iar boala avansează pe nesimțite. De aceea este esențial ca anual să se facă analizele de sânge și o ecografie abdominală. Sunt însă și cazuri rare în care pacientul acuză stări de oboseală accentuată, astenie, stări de greață, vărsături, slăbiciune, stări care-l trimit la medic. Foarte rar, în cazul pacienților cu boala aflată în stadiu avansat sunt resimțite edeme, icter sau ascită
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…