Multe diete presupun o restricţionare a organismului de la mâncare, ceea ce poate duce la pericolul apariţiei unor dezechilibre în organism. Iată un regim care este 100% sănătos, uşor de urmat şi, mai ales, gustos.
Izvor de nutrienţi
Apa de cocos a fost mult timp principalul lichid consumat în ţările din sud-estul Asiei, unde aceste fructe erau recoltate pentru miezul, uleiul şi laptele lor cu gust bun. În America şi Europa, băutura a apărut relativ recent şi a fost iniţial privită cu scepticism, însă, datorită efectului benefic pentru sănătate, faima s-a răspândit rapid.
Sucul din interiorul nucilor de cocos tinere este un izvor de nutrienţi. Experţii spun că are capacitatea de a trata bolile de inimă, întăreşte sistemul imunitar, dizolvă pietrele la rinichi, acţionează ca un afrodiziac (în special la bărbaţi) şi… arde grăsimile! Potrivit cercetătorilor indieni, acesta creşte metabolismul şi nivelul de energie în combinaţie cu exerciţiul fizic, şi astfel alungă destul de repede kilogramele în exces – dacă e consumat în fiecare zi.
Înlocuieşte dulciurile şi sucurile
Apa de cocos se găseşte şi la noi în comerţ, în special în magazinele tip plafar, şi este varianta perfectă pentru substituirea sucurilor, dar şi a dulciurilor, care ar conţine sute de calorii. Gustul său dulce este plăcut şi provine de la zahăr natural, sănătos. În plus, lichidul limpede, dulce şi steril nu are grăsimi, colesterol, carbohidraţi, e bogat în minerale (în special magneziu şi potasiu), vitamine, enzime, aminoacizi, fitohormoni şi fibre, hidratează foarte bine organismul şi substituie lichidul pierdut în urma antrenamentelor fizice, datorită electroliţilor pe care îi conţine.
Un sprijin pentru evitarea aportului de calorii în exces
Andrea Giancoli, purtător de cuvânt al American Dietetic Association, a declarat că apa de nucă de cocos a început să fie atât de apreciată datorită conţinutului scăzut de calorii, dar ridicat de potasiu – o porţie oferă 569 mg din acest mineral, cantitate care este aproape de două ori mai mare decât cea dintr-o banană. „Cei mai mulţi oameni nu au un aport suficient de potasiu, deoarece nu mănâncă multe fructe şi legume”, a spus Andrea Giancoli. De asemenea, lichidul incolor din nuca de cocos conţine doar 160 mg sodiu. Astfel, prin aportul de apă de cocos aduceţi numeroase beneficii organismului şi evitaţi totodată acumularea de calorii prin ingerarea de alimente pe care organismul vi le cere constant pentru a da randament.
În plus, această băutură naturală contribuie la îmbunătăţirea sistemului imunitar, ajută la detoxificare, la echilibrarea pH-ului, stimulează funcţionarea optimă a tractului digestiv şi scade nivelul de zahăr din sânge (un motiv în plus pentru a fi consumată de persoanele care suferă de diabet). Ca urmare, veţi scăpa rapid de grăsimea corporală.
Vedete care o consumă
Pe lângă sportivii care o folosesc din ce în ce mai des pentru a se hidrata şi a evita aportul mare de calorii, şi vedetele de la Hollywood declară că s-au îndrăgostit de apa de cocos. Astfel, Madonna, Demi Moore, Chris Pine, Jennifer Aniston, Karolina Kurkova, Padma Lakshmi, Kristin Cavallari şi chiar Pamela Anderson ţin diete cu acest lichid cu adevărat miraculos şi au declarat că se simt extraordinar.
Pont! Apa de nucă de cocos conţine compuşi organici, ce stimulează creşterea şi dezvoltarea armonioasă a corpului, de aceea e recomandată şi copiilor.
• Nu confundaţi apa de cocos cu laptele de cocos. Un pahar cu apă de cocos are 46 de calorii, pe când unul cu lapte de cocos are 550 de calorii.
Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…
În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…
Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…
Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…
Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…