Sari la conținut

Cel mai sănătos tip de lapte. Distruge cancerul în 90 de zile

aliment
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Deficitul de vitamina D si alimentatia

În tratarea bolilor, laptele de capră este preferat celorlalte tipuri de lapte, deoarece conţine un acid organic foarte puternic, care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient. Cura cu lapte de capră se poate face şi în reprize scurte, de cinci-zece zile, în situaţia în care este consumat pentru energizarea şi mineralizarea unui organism predispus la anumite boli. Cantitatea recomandată pentru fiecare zi este de 250 ml lapte dimineaţa şi 250 ml seara, la un sfert de oră după masă.
În tratamentul bolnavilor diagnosticaţi cu cancer, laptele de capră se bea timp de 90 de zile, după cum urmează: 200 ml cu un sfert de oră înaintea micului dejun, 200 ml cu jumătate de oră înaintea mesei de prânz şi 200 ml cu un sfert de oră înaintea cinei.
Dacă tratamentul este administrat copiilor, laptele de capră se va dilua în proporţie de 30% cu ceai de muşeţel.
Acelaşi procedeu se va folosi şi în cazul adulţilor cu afecţiuni cronice ale colecistului sau ficatului, dar asta numai în prima săptămână de tratament. În cazul oricărei forme de administrare, în fiecare zi a curei se vor lua două linguriţe cu miere de salcâm, una la ora 10:00, iar cealaltă la ora 16:00, pe tot parcursul tratamentului.

Napoleon Bonaparte a ţinut această cură

Despre problemele de sănătate pe care le-a avut Napoleon Bonaparte se ştia încă din vremurile gloriei sale, dar ceea ce a stat la baza tuturor suferinţelor marelui comandant de oşti a fost fără îndoială slaba sa rezistenţă fizică, accentuată de stresul acumulat de-a lungul solicitantelor sale campanii militare. Şi pentru că niciodată n-a fost o persoană viguroasă, întotdeauna a apelat la leacuri. În urma efortului fizic extrem de solicitant, Napoleon a căpătat o suferinţă a tubului digestiv, pe care permanent o trata cu leacuri indiene şi caucaziene. O zi din viaţa împăratului începea cu o cană cu lapte de capră crud şi se termina cu o cană cu fiertură de orz, în care punea de fiecare dată o bucăţică de lemn dulce. Se ştia încă din vremea aceea că, dintre toate tipurile de lapte întâlnite la mamifere, laptele de capră se aseamănă în cea mai mare măsură cu cel uman, motiv pentru care cei care se îngrijeau de sănătatea împăratului ştiau că laptele de capră nu trebuie să-i lipsească niciodată. Multă vreme după aceea, cercetători din diferite colţuri ale lumii au fost de părere că produsele lactate nu sunt bune, deoarece conţin grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii, dar până la urmă s-a ajuns la concluzia că mai ales laptele de capră protejează organismul împotriva afecţiunilor cardiace şi a accidentelor cerebrale.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel