Laptele de măgăriţă se dovedeşte a fi o alternativă viabilă pentru bebeluşii şi copiii care suferă de alergie la laptele de vacă.
Medicii susţin că acest tip de lapte are un nivel ridicat de omega 3 şi 6, nutrienţi care se găsesc şi în uleiul de peşte, şi poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol.
În plus, laptele de măgăriţă este extrem de bogat în calciu (ceea ce este foarte important pentru copiii mici) şi conţine o enzimă numită Lysozeme, care poate proteja copiii de infecţiile gastrointestinale.
Folosirea laptelui de măgăriţă nu este o idee apărută recent. În anul 460 Î. H, părintele medicinei, Hipocrate, prescria acest tip de lapte pentru o mulţime de situaţii, de la muşcături de şarpe la sângerări nazale. Vechii greci îl foloseasu şi în hrana copiilor, în timp ce romanii îl creditau cu proprietăţi cosmetice, fiind recunoscut pentru faptul că făcea tenul catifelat.
Laptele de măgăriţă este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E. Este un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi care ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ce a ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat. Substanţele naturale din laptele de măgăriţă poate creşte imunitatea şi pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul. Acest lapte este recomandat copiilor, deoarece prin conţinutul bogat în calciu protejează copii de infecţiile gastrointestinale.
Un studiu publicat chiar anul acesta în revista medicală Current Pharmaceutical Design susţine că laptele de măgăriţă ar putea preveni întărirea arterelor, datorită propietăţilor sale de a dilata vasele de sânge. Un alt studiu publicat în Journal of Food Science, consideră lapte de măgăriţă un aliment – medicament datorită valorii nutriţionale şi propietăţilor terapeutice. După testarea produsului, cercetătorii au ajuns la concluzia că deşi laptele de măgăriţă conţine un o cantitate mare de lactoză, în momentul în care fermenteză şi se transformă în iaurt poate fi o opţiune foarte bună pentru persoanele intolerante la lactoză.
Legenda spune că inclusiv Cleopatra se îmbăia în lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra frumuseţea. Până în secolul 19, în Marea Britanie, laptele de măgăriţă era vândut ca alternativă la cel uman. Producătorii se plâng însă că acest tip de lapte nu este uşor de produs pe scară largă.
Măgarița produce o cantitate mult mai mică de lapte decât vaca, un litru pe zi (faţă de 10 litri o vacă). În plus, laptele poate fi muls numai şase luni după ce vine puiul pe lume şi numai dacă puiul stă în preajmă. Toate aceste limitări fac ca laptele de măgăriţă să rămână un produs de nişă.
Un somn neîntrerupt este ceea ce mulți oameni își doresc. Și uneori să-l atingi nu…
Pensionarea pe caz de boală este un proces complex și important pentru cei care, din…
A mers de 10 ori la urgență, iar sfatul pe care l-a primit pacienta a…
Ce se întâmplă în corp dacă mănânci ceapă în fiecare zi. Această legumă este un…
A fost dezvăluită CHEIA încalzirii eficiente. Cheia încălzirii eficiente şi sigure a locuinţelor din Capitală…
Horoscop 20 noiembrie. Astrele predispun la relații armonioase, la energie bună în plan amoros și…