Din cuprinsul articolului
Pește pentru imunitate scăzută. Peștele este unul dintre alimentele care trebuie să fie prezente în alimentație în timpul sezonului toamnă-iarnă pentru a întări imunitatea. Potrivit medicilor, două soiuri de pește sunt deosebit de bune în acest sens.
Macroul și heringul sunt deosebit de bune în creșterea imunității.
Expertul recomandă să se acorde o atenție deosebită peștilor care trăiesc în mările nordice. După cum explică medicul, acești reprezentanți ai faunei marine conțin proteine valoroase, ușor digerabile și sunt, de asemenea, o sursă de vitamina D, acizi grași Omega-3 și antioxidanți.
„Toate acestea au un efect benefic asupra sistemului imunitar. În plus, cu cât peștele este mai mic, cu atât acumulează mai puține toxine, care în cantități mari pot fi dăunătoare organismului nostru”, spune dr. Tsapkina.
Vitamina D este foarte importantă pentru organismul uman, ajută la absorbția calciului și fosforului, care este vital pentru oase și dinți. Problema este însă că sinteza sa naturală poate apărea numai atunci când radiațiile ultraviolete lovesc pielea. Vara, pe vreme însorită, acest proces este inevitabil, dar toamna și iarna este nevoie de ajutor sub formă de produse alimentare speciale.
Potrivit oamenilor de știință, cantități mari din această vitamină sunt conținute nu numai în hering și macrou, ci și în alte soiuri grase, cum ar fi somonul, tonul și sardinele. Gălbenușul de ou este și el bogat în vitamina D, amintește medicul endocrinolog Tatiana Bocharova.
„Menținerea nivelului necesar de vitamine este, desigur, importantă și necesară, dar nu trebuie să te lași prea luat. Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra pericolelor consumului excesiv de vitamine. Este necesar să se realizeze o dietă echilibrată care să includă diverse surse de energie și vitamine”, spune expertul.
O alimentație echilibrată și un aport bun de vitamine naturale din fructe și legume sunt foarte importante pentru ca mucoasele noastre să lupte împotriva diferiților virusuri care le pătrund. Trebuie să fii foarte atent la doze foarte mari de vitamine, așa că nu trebuie să iei cantități mari speciale de vitamine”, spune purtătorul de cuvânt al OMS, Melita Vujnović.
Expertul sfătuiește să consumați cinci porții de legume diferite și două porții de fructe diferite pe zi, iar dimensiunea porției poate fi determinată aproximativ de dimensiunea palmei consumatorului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…