Din cuprinsul articolului
Un fruct pe care poate nu l-ați încercat niciodată este cel mai sănătos dintre toate. Este cunoscut pentru că este bogat în vitamine, antioxidanți și fibre și are un „scor nutrițional” de 96 din 100, potrivit BBC.
Fructele, pline de vitamine, fibre și mulți alți nutrienți benefici pentru sănătatea noastră generală, sunt o opțiune grozavă de mic dejun, gustare sau desert.
Atunci când iau în considerare cele mai sănătoase fructe, unii ar putea sugera portocale datorită conținutului ridicat de vitamine sau rodii pentru antioxidanții și beneficiile antiinflamatorii.
ACESTA este cel mai sănătos fruct din lume
În mod surprinzător, în fruntea listei BBC cu „cele mai hrănitoare alimente din lume” cu un „scor nutrițional” impresionant de 96 din 100 este un fruct pe care mulți s-ar putea să nu-l ghicească.
Se clasează drept fructul de top în această listă și se află pe locul al doilea în general, chiar după ceea ce se numește „cea mai sănătoasă gustare din lume”, cu 97.
Acest fruct, cherimoya, este aplaudat pentru că este „bogat în zahăr și vitaminele A, C, B1, B2 și potasiu”.

Este un fruct foarte puțin cunoscut, dar extrem de hrănitor. Acest fruct ce pare că este acoperit de solzi și se aseamănă chiar cu o anghinare, ascunde în interior o pulpă cremoasă și gustoasă ce merită încercată și salvată.
Textura unui cherimoya copt este foarte cremoasă, de aceea i se mai spune și mărul cremos. Gustul său este adesea asemănat cu cel de pară, papaya, ananas sau alte fructe tropicale, doar încercând-l îți putea da seama exact de savoarea acestuia.
Beneficiile pentru sănătate ale cherimoya
Potrivit experților în sănătate de la WebMD, cherimoya conține nutrienți precum potasiul și magneziul care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
Cherimoya sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, care susține un sistem imunitar sănătos. Obținerea cantității zilnice recomandate de vitamina C vă poate ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor.
Flavonoidele și antioxidanții din cherimoya ar putea ajuta, de asemenea, să scadă șansele de a face cancer.
Cherimoya este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B6, cunoscută pentru proprietățile sale de stimulare a stării de spirit.
De unde vine cherimoya și când știi că este copt
Cherimoya este originar din văile țărilor din America de Sud, cum ar fi Ecuador, Columbia și Peru. În America, cherimoya au fost plantate pentru prima dată în 1790 în Hawaii și în California în 1871.
Cu toate acestea, mai aproape de casă, acum sunt cultivate și în zone precum Marea Mediterană și Africa de Nord.
Așa cum se întâmplă cu multe dintre fructele exotice disponibile în comerț, și cherimoya are nevoie de timp pentru a se coace după ce a fost cumpărat.
Fructul poate fi lăsat pe blatul din bucătărie pentru a se coace, atunci când coaja începe să se înmoaie și poate fi apăsată ușor cu degetul, înseamnă că este potrivit pentru consum.
Cu toate acestea, nu trebuie lăsat până când schimbă culoarea pentru că atunci când coaja devine maro, fructul nu mai este bun pentru consum.

Cum se curăță și cum se consumă cel mai sănătos fruct din lume
Cherimoya se consumă fără coajă și fără sâmburi. Acesta poate fi tăiat în două și se poate servi cu lingurița, eliminând sâmburii.
Dacă îl lași să se răcească la frigider înainte să-l tai, ai putea chiar să consideri fiecare jumătate de fruct este o cupă de înghețată cremoasă și foarte naturală.
O altă variantă este să tai fructul în două, iar apoi în bucăți mai mici, din care poți mușca, având grijă să nu consumi sâmburi și să lași coaja deoparte.
Cherimoya poate fi adăugat la salate de fructe sau folosite pentru smoothie-uri.