Sari la conținut

Cel mai sănătos desert. Nu conține zahăr și arde grăsimea

Ghimbirul e bun prieten cu sistemul digestiv și e recunoscut pentru efectul său antiinflamator. În plus, calmează durerile abdominale, întărește sistemul imunitar, arde grăsimile și stimulează metabolismul. E bogat în vitamina C și vitamina B1 și B3.

Cu așa un CV, nu putem să rezistăm tentației de a-l include în orice, de la ceai, la smoothie-uri și sucuri proaspete. Astăzi însă îl includem într-o cremă fină, numai bună de servit la un ceai cald, într-o zi de week-end. Sau, în orice alt moment potrivit pentru un desert surprinzător.

Ingrediente:

  • 125 g caju hidratat timp de 4 ore
  • 4-5 cm rădăcină de ghimbir
  • 1 lg miere
  • 1/2 lg scortisoara
  • 1/2 lg vanilie
  • 2 nectarine decojite
  • 100 gr migdale

Instrucțiuni:
1. Se pun toate ingredientele (cu excepția migdalelor) în robotul de bucătărie și se procesează până se transformă într-o cremă fină.
2. Migdalele se zdrobesc grosier și se așează pe fundul a 2 pahare în strat gros.
3. Crema se așează peste migdale și se dă la rece timp de 30 de minute.

Se servește imediat, cu toate beneficiile ghimbirului.

Sursa: oanacuzino.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel