Ghimbirul e bun prieten cu sistemul digestiv și e recunoscut pentru efectul său antiinflamator. În plus, calmează durerile abdominale, întărește sistemul imunitar, arde grăsimile și stimulează metabolismul. E bogat în vitamina C și vitamina B1 și B3.
Cu așa un CV, nu putem să rezistăm tentației de a-l include în orice, de la ceai, la smoothie-uri și sucuri proaspete. Astăzi însă îl includem într-o cremă fină, numai bună de servit la un ceai cald, într-o zi de week-end. Sau, în orice alt moment potrivit pentru un desert surprinzător.
Ingrediente:
- 125 g caju hidratat timp de 4 ore
- 4-5 cm rădăcină de ghimbir
- 1 lg miere
- 1/2 lg scortisoara
- 1/2 lg vanilie
- 2 nectarine decojite
- 100 gr migdale
Instrucțiuni:
1. Se pun toate ingredientele (cu excepția migdalelor) în robotul de bucătărie și se procesează până se transformă într-o cremă fină.
2. Migdalele se zdrobesc grosier și se așează pe fundul a 2 pahare în strat gros.
3. Crema se așează peste migdale și se dă la rece timp de 30 de minute.
Se servește imediat, cu toate beneficiile ghimbirului.
Sursa: oanacuzino.ro