Din cuprinsul articolului
James Sexton, un avocat de familie de renume mondial cu sediul în New York, a dezvăluit cele două motive principale pentru care oamenii divorțează: infidelitatea și banii.
Expertul și-a împărtășit recent părerile despre căsniciile destrămate în cadrul podcastului „The Diary Of A CEO” al lui Steven Bartlett.
El a explicat că, în cazul infidelității, deși înșelăciunea este deseori implicată, este „doar o componentă” – și, prin urmare, a da vina pentru un divorț pe înșelăciune este o „simplificare exagerată”.
„Este același motiv pentru care pornografia este mai populară în rândul bărbaților decât în rândul femeilor – pentru că bărbații vor doar să își facă treaba”, a spus Sexton.
Cel mai important avocat specializat în divorțuri a explicat, de asemenea, nuanțele legate de bani în căsnicie.
„Banii au mult de-a face cu puterea. Banii au legătură cu controlul. Banii au legătură cu oportunitățile, cu securitatea, cu o mulțime de lucruri, dar nu este vorba cu adevărat despre bani”, a spus Sexton, potrivit New York Post.
„Banii sunt doar o monedă pe care o tranzacționăm, așa că eu cred că banii vin cu o mulțime de lucruri complicate legate de ei. Oamenii sunt necinstiți cu ei înșiși și cu banii.”
Pentru a evita să fie nevoit să apeleze la serviciile lui Sexton, el sfătuiește cuplurile să „acorde cu adevărat atenție” unul altuia.
Ca exemplu, el a sugerat ca oamenii – în special bărbații – să scrie la întâmplare bilețele de dragoste pentru soțiile lor pentru a le reaminti cât de mult și de ce le iubesc.
Cu toate acestea, mai puțini oameni par să aibă nevoie de sfaturile lui Sexton decât în anii precedenți.
Căsătoriile sunt în creștere, în timp ce despărțirile legale sunt în scădere de când nunțile și întâlnirile au fost puse pe pauză în timpul pandemiei COVID-19.
Rata căsătoriilor este încă scăzută în comparație cu ultimele două decenii, când numărul căsătoriilor a rămas în jur de șapte până la opt la 1.000 de persoane pe an – dar aceasta vine în timp ce divorțurile continuă să aibă o tendință de scădere.
Rata divorțurilor în anul 2000 era de patru la 1.000 de persoane pe an, față de doar 2,4 în 2022.
Experții sugerează că această creștere se datorează mai mult decât sfârșitului încuviințărilor, explicând că greutățile pandemiei și tendințele actuale ale societății au schimbat modul în care oamenii intră în relații și le gestionează.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…