Clătitele sunt desertul copilăriei, un preparat gata în 10 minute, lejer și sănătos, dacă este pregătit așa cum trebuie. Secretul este să ai o tigaie teflonată de calitate, care să nu necesite ulei.
Iar al doilea truc, să nu aibă zahăr adăugat. Compoziția se face simplu, dar ingredientele contează pentru ca acest desert să fie extrem de sărac în calorii.
Folosiți lapte degresat și ouă bio.
Iată de ce aveți nevoie:
350 grame făină, 500 ml lapte rece, 3 ouă, 1 lingură ulei, 2 linguri apă minerală, un praf de sare, esență de vanilie, coajă de lămâie și coajă de portocală.
Ingredientele se încorporează, rând pe rând. Întâi se bat ouăle, se adaugă uleiul, sarea, laptele, apoi făina cernută și apa.
Aluatul trebuie să fie moale, neted și fără cocoloașe. Lăsați-l puțin ”la odihnit”, după care încingeți tigaia, la foc mic. Dacă e posibil, nu puneți ulei, dacă totuși tigaia lipește, ungeți-o în prealabil cu unt sau ulei. Luați din compoziția de aluat câte un polonic și plimbați compoziția prin toată tigaia, pentru a ieși o clătită subțire și uniformă.
Când sunt gata, le puteți umple cu gem, dulceață, cremă de ciocolată sau alte variante dietetice sau nu. Le puteți umple chiar și cu brânză și mărar sau cu fructe pasate.
Este cel mai la îndemână desert, indiferent de anotimp.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…