Din cuprinsul articolului
Cel mai puternic antibiotic natural. Vindecă orice infecție! Cum să-l prepari acasă
Specialiștii atenționează din ce în ce mai des că folosirea abuzivă sau neadecvată a antibioticelor poate duce la bacterii rezistente la astfel de medicamente.
Pentru a preveni o astfel de situaţie, în plin sezon al virozelor respiratorii, poţi apela fără griji la anumite remedii naturale, care vindecă infecţiile nedorite în condiţii de siguranţă.
Se știe că multe alimente sunt adevărate antibioticele naturale şi pot fi eficiente pentru tratarea infecțiilor, atâta vreme cât nu este vorba despre o infecţie gravă.
Antibioticele naturale, precum ustoriul, ghimbirul, mierea, propolisul, pe care le găsim în natură sunt o soluţie excelentă pentru tratarea şi prevenirea gripei şi răcelii.
Cel mai puternic antibiotic natural se prepara foarte uşor, folosind un borcan de sticlă, în care se pun toate ingredientele tocate. Este extrem de ușor de realizat și, în același timp, este extrem de eficient în uciderea infecțiilor.
Cel mai puternic antibiotic natural: rețetă
Ingrediente
- ardei iute proaspat habanero;
- hrean;
- oţet organic din cidru de mere
- un căţel de usturoi;
- o ceapă albă;
- ghimbir.
Mod de preparare
- Ai nevoie de un borcan, în care să se adaugi legumele mărunţite. În ceea ce priveşte usturoiul, acesta trebuie să fie pisat şi lăsat cel puţin 2 minute în contact cu aerul. Se știe că alicina este un compus puternic care acţionează ca antibiotic natural şi ajută la vindecarea infecţiilor.
- Peste legume torni oţetul organic din citru de mere.
- Vasul se închide foarte bine şi se lasă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni.
- Cu cât va fi ţinut mai mult, cu atât acesta va fi mult mai puternic.
Beneficiile „antibioticelor” naturale pentru sănătate
- Datorită compuşilor numiţi gingeroli, ghimbirul s-a dovedit a fi eficient împotriva unor agenţi patogeni gram-negativi, precum şi împotriva unui număr de agenţi patogeni din cavitatea bucală.
Totodată, ghimbirul are capacitatea de a reduce inflamaţia creierului şi de a ameliora sau vindeca probleme intestinale, cum ar fi ulcerul sau colita.
- Usturoiul este cel mai străvechi antibiotic natural. Acesta este folosit de mii de ani, iar rezultatele sale au fost demonstrate.
Ingredientul activ din acest antibiotic natural este alicina. Pentru a beneficia de acest ingredient natural, este nevoie ca usturoiul să fie pisat şi lăsat pentru aproximativ 2 minute în contact cu aerul.
- Al treilea aliment considerat antibiotic natural este propolisul. Acesta este recomandat pentru prevenirea şi pentru tratarea infecţiilor.
Ca şi antibiotic natural, propolisul tratează infecţiile cailor respiratorii superioare, diverse afecţiuni ale tractului digestiv, afecţiunii ale cavităţii bucale şi faringelui, afecţiuni ale pielii, artrite sau artroze.