Sari la conținut

Cel mai puternic antibiotic natural! Leac pentru numeroase afecțiuni

antibiotic natural
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
antibiotic natural

Antibioticele naturale sunt substanțe derivate din plante sau alte surse naturale care au proprietăți antimicrobiene. Acești compuși naturali pot ajuta la inhibarea creșterii bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme.

Mierea și turmericul reprezintă cel mai puternic antibiotic pe care-l putem face în casă

turmeric
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Printre exemplele de antibiotice naturale se numără: mierea și turmericul.

  • Mierea: Mierea a fost folosită de secole pentru tratarea rănilor și a infecțiilor datorită proprietăților sale antibacteriene.
  • Turmeric: Turmericul conține curcumină, un compus cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume, fiind folosit în medicina ayurvedică, indiană și chineză. Acest condiment care are o culoare galben-închis, are o aromă unică și se găsește în mai multe variante, cu proprietăți și beneficii ușor diferite, potrivit Mamamiarecipes.

Turmericul, benefic împotriva problemelor digestive și a unor tumori maligne

Turmeric
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Turmericul este folosit și azi ca un remediu natural puternic pentru o varietate de afecțiuni, începând cu problemele respiratorii și probleme ale pielii până la entorse, tăieturi, răni și probleme gastrice. În plus, poate fi foarte benefic împotriva problemelor digestive, a diferitelor tipuri de infecții, inflamații și chiar a unor tumori maligne.

Motivul pentru care atât de important pentru sănătate

Curcumina, ingredientul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene care o fac soluția naturală perfectă pentru microbi, gastrită, ulcer peptic și gastric și H. pylori.

Cercetările arată că această substanță are un impact pozitiv asupra ADN-ului, a supraviețuirii celulelor și a moleculelor care provoacă inflamație. De asemenea, are capacitatea de a reduce simptomele osteoartritei.

Datorită acestor proprietăți, turmericul este considerat un remediu universal, iar în combinație cu mierea poate deveni cel mai eficient antibiotic.

Mod de consum

Se amestecă într-un bol 100 grame miere crudă, care nu a fost pasteurizată, nefiltrată, cu o linguriță pudră de turmeric, până când se omogenizează. Se pune acest amestec, într-un borcan, la temperatura camerei și se consumă astfel:

  • În prima zi, o jumătate de lingură la fiecare oră;
  • A două zi, o jumătate de lingură la fiecare 2 ore;
  • A treia zi, o jumătate de lingură de 3 ori pe zi.

Din cauza compușilor fitochimici pe care îi conține, turmericul este contraindicat la persoanele care iau:

  • Antacide (pot fi înlocuite cu bicarbonat de sodiu);
  • Anticoagulante;
  • Medicamente pentru diabet.

Pe lângă miere și turmeric, mai sunt și alte antibiotice naturale: usturoiul și ghimbirul.

  • Usturoiul: Usturoiul conține compuși precum alicina, care au proprietăți antimicrobiene și antivirale, ceea ce îl face un antibiotic natural eficient.
  • Ghimbir: S-a demonstrat că ghimbirul posedă proprietăți antimicrobiene, ajutând la lupta împotriva diferitelor bacterii și ciuperci.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel