Injectarea de dioxid de carbon sub piele
Timpul nu iartă pe nimeni și odată cu înaintarea în vârstă aspectul general al pielii se schimbă dramatic. Ridurile devin tot mai proeminente, vergeturile se accentuează, iar pielea își pierde din elesticitate și luminozitate.
În încercarea de a descoperi soluţii inovatoare şi eficiente de înlăturare a semnelor trecerii timpului, o nouă invenţie vine să ne uimească:injecţiile cu dioxid de carbon.
Dr. Levy, medic specialist în chirurgie plastică, recomandă această procedură minim-invazivă femeilor care vor să-și îmbunătățească rapid și fără durere aspectul pielii. Efectele sunt de lungă durată.
Ce zone pot fi tratate cu ajutorul dioxidului de carbon
Carboxiterapia este ideală pentru eliminarea vergeturilor apărute după naștere sau ca urmare a luării rapide în greutate, dar și pentru reducerea ridurilor inestetice. Întrucât se utilizează o cantitate mică de dioxid de carbon, riscul apariției reacțiilor alergice este extrem de mic, iar procedura nu are niciun fel de contraindicații. Pacienții își pot relua activitățile obișnuite imediat după tratament.
Ce efect are dioxidul de carbon asupra pielii
Pe măsură ce îmbătrânim, circulația sângelui la nivelul pielii se reduce, iar acest lucru presupune o cantitate redusă de oxigen în celule. Ca rezultat, procesul de creare a celulelor noi împreună cu producția de colagen încetinește și, în unele cazuri, chiar se oprește cu totul. Injectarea de dioxid de carbon sub piele obligă organismul să pompeze mai mult oxigen prin vasele de sânge pentru a anula prezența gazului, ceea ce va duce la creșterea numărului de celule noi create și, respectiv, la îmbunătățirea aspectului general al pielii. De asemenea, studiile arată că dioxidul de carbon poate distruge instantaneu celulele adipoase și, combinat cu fluxul sangvin mărit și stimularea colagenului, în timp, pielea devine mai fermă, iar celulita se reduce.
Carboxiterapia trebuie efectuată numai de către un personal medical specializat și calificat.
Carboxiterapia, o procedură sigură și nedureroasă
Dioxidul de carbon este injectat cu ajutorul unui ac de mici dimensiuni (cât un fir de păr), atașat la tubulatura care furnizează gaz într-un flux controlat. Cantitatea de dioxid de carbon administrată este stabilită de medic, în funcție de zona care urmează să fie tratată. Pentru vergeturi, gazul este injectat în stratul superior al pielii. În cazul celulitei, dioxidul de carbon este transmis mai adânc în țesutul subcutanat pentru a afecta depunerile inestetice de grăsime.
Ca în cazul oricăror tratamente injectabile, pot apărea umflături, vânătăi sau sensibilitate care pot dura până la 5 zile. În cazul tratării celulitei, persoanele pot resimți o ușoară durere sau căldură în zona tratată.
Singurele restricții sunt ca, timp de două-trei ore după tratament, pacienta să nu facă efort fizic intens sau duș cu apă fierbinte.
Carboxiterapia te scapă definitiv de celulită și vergeturi
Majoritatea pacienților văd o îmbunătățire a aspectului pielii după primele ședințe, deși durează de obicei până la două luni pentru ca organismul să răspundă în mod adecvat la tratament.
Rezultate mai pronunțate și de lungă durată sunt observate după 4-12 ședințe de tratament, atunci când pielea prezintă semne clare de reîntinerire. În general, ședințele au loc o dată pe săptămână, iar procedura durează între 5 și 30 de minute, în funcție de zona care este tratată. O ședință de carboxiterapie costă între 150 și 170 de lei, în funcție de pachetul de tratament ales și de cabinetul unde faceți procedura.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…