Din cuprinsul articolului
Sănătatea generală a organismului depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. În lipsa unui stil de viață echilibrat, atât sănătatea mintală, cât și cea fizică, pot fi afectate în mod substanțial.
Între minte și corp există o legătură foarte puternică. Atunci când există un dezechilibru la nivel psihologic, urmările pot fi resimțite în planul fizic prin anumite manifestări, simptome sau afecțiuni.
Acest proces se numește somatizare. Somatizarea constă în declanșarea anumitor afecțiuni fizice care au, de fapt, o cauză emoțională.
Majoritatea persoanelor au un stil de viață încărcat și nesănătos. Programul de lucru haotic ne poate tulbura echilibrul interior, iar acest lucru poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni grave, precum accidentul vascular cerebral, într-un mod substanțial.
Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie ce efecte negative poate avea programul încărcat și, de asemenea, cum îl putem echilibra.
„Sfat mărunt: e o tentație enormă de a munci până la epuizare, mai ales în rândul tinerilor. Uitați asta. Nu merită. Ca om trecut prin așa ceva, vă spun că devine al naibii de greu să repari ce ai stricat, psihic sau organic. Poți intra în vrie, dând peste cap somnul, răsucind creierul și inima, experimentând de la anxietate ușoară până la atacuri de panică grele. Poți face vreun accident cerebral vascular sau un infarct miocardic. Îți ridici riscurile pentru majoritatea bolilor. Te îndepărtezi de sănătate.
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…