Din cuprinsul articolului
Medicul endocrinolog Virgil Stroescu avertizează că un produs extrem de apreciat de români, consumat zilnic, poate duce la boala Alzheimer și de aceea recomandă să renunțăm la el.
Dr. Virgiliu Stroescu susține că pâinea albă nu este deloc sănătoasă și atrage atenția că este foarte periculoasă pentru sănătate. Tocmai de aceea este indicat să alegem pâinea integrală.
Aliment care crește riscul de Alzheimer. Dr. Virgiliu Stroescu: „Ne nenorocim!
„De ce suntem anemici? Pentru că mâncăm pâine albă! Avem osteoporoză.. păi dacă mâncăm pâine albă?! Noi suntem boieri… ne place pâinea albă… Dar ne nenorocim!
Fără fibre suntem nenorociți! Fibrele sunt cele care ne curăță intestinele. Fibrele absorb toate prostiile pe care le mâncăm. Am rămas uluit când am aflat că românii mănâncă pâine congelată”, a spus Virgiliu Stroescu.
Specialistul a explicat cât de periculoasă este pâinea albă pentru sănătate. Acesta a insistat asupra faptului că trebuie să învățăm să consumăm pâine integrală.
„Dacă tot stăm acasă, putem lua pâine integrală. Facem niște pituci din ele, le băgăm la congelator și avem pâine normală. Trebuie să ne obișnuim să mâncăm pâine integrală”, a explicatl nutriționistul, conform DCNews.
Avertismentul specializstului: renunțați la acest aliment
Specialistul îi îndeamnă pe români să își propună să renunțe la toate alimentele care conțin făină albă, inclusiv pâine, covrigi sau gogoși.
„Hai să punem regulă: de azi înainte nu o mai consumăm. Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer.
De aceea, hai să punem regulă, de azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă. Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu. Amidonul, nu face decât să îmbolnăvească”, a spus medicul la podcastului lui Adrian Artene.
Medicul a mai precizat și care sunt produsele la care ar trebui să renunțăm pentru a ne păstra sănătatea, iar printre acestea se numără covrigii și gogoșile.
„Făina albă se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele, sunt ca un „mop”, care vin și șterg tot ce ai greșit tu. Încetinesc procesele metabolice.
Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic. Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul și grăsimile: cărbunele”, a amai spus specialistul.