Sari la conținut

Cel mai MURDAR obiect din casă. Iată pericolul ascuns: Adună până la 12 milioane de bacterii

lenjerie de pat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
nativii din zodiac care se îmbolnavesc des

Cel mai MURDAR obiect din casă. Anumite recipiente și produse casnice pot fi un real pericol pentru oameni. Potrivit medicilor, ele pot elibera substanțe periculoase care afectează echilibrul hormonal și pot provoca alte probleme de sănătate: „Adună până la 12 milioane de bacterii fără să-ți dai seama, iar 40% sunt rezistente la antibiotice..”

Medicul Oana Ciuhureanu subliniază: „De exemplu, tigaia de teflon, într-adevăr, la temperaturi ridicate ea secretă substanțe nocive care duc la grave tulburări hormonale”, a explicat medicul. De asemenea, „casoletele de plastic conțin microplastic, iar bisfenolul A este o substanță pe care corpul o recunoaște ca estrogen, ducând la dereglări hormonale”, a adăugat aceasta, potrivit Antena 3 CNN.

Obiectele din casă care pun sănătatea în pericol: sticlele de apă din plastic; odorizantul de cameră
salteaua patului, caserolele din plastic, tigăile din teflon, săpun anti-bacterian.

Produsele din plastic folosite frecvent în bucătărie

Totodată, produsele din plastic folosite frecvent în bucătărie, cum ar fi tacâmurile sau tocătoarele, sunt o sursă majoră de contaminare.

lumanare parfumata
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Tacâmurile de plastic, în contact direct cu o tigaie, degajează anumite substanțe care sunt dăunătoare pentru corpul uman,” avertizează medicul. Lumânările parfumate și odorizantele de cameră: „Acestea conțin substanțe volatile foarte periculoase, mai ales pentru echilibrul hormonal și pentru glanda tiroidă, fiind cunoscute ca distrugători ai sistemului endocrin.”

Medicul recomandă utilizarea materialelor naturale sau alternative mai sigure, precum ceramica, inoxul și sticla, și evitarea încălzirii alimentelor în recipiente din plastic.

„Cea mai recomandată este sticla, chiar dacă este mai greoaie, pentru că este cea mai sănătoasă,” a menționat medicul.

Produsele de curățenie și igienă

În plus, produsele de curățenie și igienă, cum ar fi detergenții și săpunurile antibacteriene, pot provoca iritații sau probleme respiratorii.

„Recomand să ne îndreptăm atenția spre substanțe cât mai naturale, iar săpunurile antibacteriene, în exces, pot avea efecte dăunătoare”, a avertizat Dr. Ciuhureanu.

Bureții de vase, reprezintă un alt risc: „Burețeii de vase sunt niște mari purtători de microbi. Este recomandat să îi schimbăm frecvent și să folosim materiale naturale, care nu păstrează bacteriile,” a adăugat specialistul.

Cearșaful pe care dormim ne pot îmbolnăvi, dar oamenii de știință consideră că acest lucru este foarte posibil. Studiile au arătat că pe un cearșaf pot ajunge să se strângă aproximativ 12 milioane de bacterii dacă acestea nu vor fi spălate timp de 1 lună. Dintre acestea, peste 40% sunt rezistente la antibiotice. Cele mai frecvente sunt cele care pot ajunge în organismul nostru pe cale digestivă, favorizând apariția unor infecții serioase.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel