Cel mai mic oraș din România, magnet pentru turiști. Ce boli se tratează în stațiunea din inima Transilvaniei

Micul oraș din România atrage în fiecare an nenumărați turiști. Cetățenii străini rămân foarte încântați de panorama unică. Unde se află aceasta?

Băile Tușnad este orașul cu cei mai puțini locuitori din România, având o populație de doar 1.641 de locuitori. Este situat chiar în mijlocul Transilvaniei, în județul Harghita, fiind considerat o adevărată oază de liniște, având totodată o importantă stațiune balneară, recunoscută pentru efectele terapeutice oferite de apele sale minerale.

Ce boli se tratează în stațiunea din inima Transilvaniei

Stațiunea balneoclimaterică din Băile Tușnad se bucură de apreciere datorită varietății de maladii pe care le poate trata, printre care afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, digestive și endocrine. Persoanele interesate de balneoterapie pot opta între diverse tipuri de proceduri, masaj, împachetări cu parafină, băi cu plante și magnetoterapie.

De asemenea, turiștii dornici să meargă la Băile Tușnad se vor putea delecta cu peisaje care le vor tăia respirația, localitatea fiind înconjurată de munți, păduri de pini și traversată de râul Olt. Aerul este curat, bogat în aerosoli și ioni negativi, iar temperatura medie anuală este de 8 grade Celsius.

sursa foto: evz

Ce spun medicii

Potrivit PlayTech, un medic primar în balneologie și recuperare medicală a explicat motivul pentru care tratamentele de la Băile Tușnad sunt eficiente și care sunt beneficiile lor.

„La Tuşnad avem ca factori naturali de cură apa cu bioxid de carbon şi gazul sub formă de emanaţie naturală. Apa cu bioxid de carbon o folosim sub formă de baie individuală, emanaţia naturală de bioxid de carbon o folosim sub formă de mofetă.

Mofeta este o încăpere sub formă de amfiteatru cu scări, iar în mijloc ies gazele acelea pe care pacienţii le inhalează. În locul în care Dumnezeu a lăsat această emanaţie de gaz omul a construit jur împrejur.

În principiu, ca şi tehnică, se stă treptat. Se începe cu cinci minute şi se ajunge la o cură de 20 de minute. Tot treptat, pacientul face cura mai întâi sus în amfiteatru, apoi coboară progresiv în timpul curei”, a spus medicul, potrivit sursei.

Recent Posts

TOP 5 alimente balsam pentru RINICHI. Combat eficient litiaza renală!

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

17 minute ago

Horoscop până pe 29 septembrie. Zodia care va avea SUCCES garantat și BANI

Astrologul Click!, Lorina, vine cu previziunile detaliate pentru toate cele 12 semne zodiacale, pentru cea…

48 de minute ago

HOROSCOP 24 septembrie 2024. Pericole nevăzute pentru unele zodii. Atenţie la detalii!

Horoscopul zilei de marţi, 24 septembrie 2024, recomandă nativilor zodiacului să fie mai atenţi la…

o oră ago

E oficial! Ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie 2025?

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a făcut anunţul oficial despre ce se va întâmpla cu pensiile…

2 ore ago

8 noi medicamente vor fi disponibile în farmaciile din UE

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă autorizarea a opt noi tipuri de medicamente pentru punere…

2 ore ago

Ingredientul secret pe care Sofia Vicoveanca îl pune în conservele de iarnă: „întăresc murăturile”

Sofia Vicoveanca, cunoscuta interpretă de muzică populară, a dezvăluit câteva secrete despre cum pregătește murăturile…

2 ore ago

Citeste si: