Institutul de Urologie din Cluj-Napoca anunţă că Centrul Regional de Transplant din oraş se numără printre proiectele scoase de către Guvern de pe lista finanţării prin PNRR.
În prezent, Institutul de Urologie din Cluj-Napoca funcționează în mansarda clinicii de urologie din oraș, în condiții total neadecvate. Spațiile sunt extrem de mici, insuficiente, iar în cazul unui dezastru, cum ar fi un incendiu, evacuarea nu s-ar putea face eficient pentru că sunt locuri în spital unde se poate ajunge doar cu liftul.
Chiar și în aceste condiţii, institutul primește cele mai complexe urgențe medicale din Transilvania și face jumătate din transplanturile de rinichi din țară.
Toată speranța celor 300 de angajați de aici s-a pus în realizarea unui centru regional de transplant, care urma să fie construit în Cluj-Napoca printr-o investiție de 200 de milioane de euro, fiind primul din România și singurul din sud-estul Europei, potrivit observatornews.ro.
În noua clădire ar fi urmat să fie efectuate transplanturi renale, hepatice, de cord și plămâni, în cele 12 săli de operație prevăzute în plan.
Proiectul a ajuns într-o fază extrem de avansată, fiind pus la dispoziție chiar și terenul din centru Clujului, iar în trei ani totul ar fi trebuit să fie finalizat. Acum, licitația nu mai poate avea loc pentru că Guvernul a trecut proiectul pe lista de rezervă a celor de finanțate prin PNRR şi a rămas fără finanțare.
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…