Daca ai obiceiul de a citi cu atentie etichetele produselor alimentare cumparate, cel mai probabil cuvantul “caragenan” nu iti este strain.
Caragenanul, sau E407, este un aditiv alimentar cu rol de ingrosare, gelifiant, emulgator si umectant. Caragenanul se foloseste fel de fel de produse, de la inghetata la carne procesata, dar si in produsele special destinate vegetarienilor. Un regulament al Comisiei Europene arata ca substanta caragenan poate fi folosit ca aditiv alimentar. Insa acest lucru nu a oprit o companie de produse alimentare din SUA, WhiteWave Foods, sa renunte la folosirea caragenanului si sa militeze pentru interzicerea lui. Inaintea lor, compania producatoare de iaurturi Stonyfield Organic a decis la randul lor sa renunte la folosirea caragenanului.
Motivul? Tot mai multe voci, atat din randul expertilor, cat si din randul populatiei consumatoare, au atras atentia ca acest aditiv alimentar favorizeaza inflamarea tractului digestiv.
Continuarea pe lyla.ro.
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…