Cel mai grav simptom al lipsei de vitamina D

O deficiență de vitamine poate părea un lucru obișnuit, dar poate duce la o serie de efecte secundare neplăcute – dintre care unele vă pot afecta zilnic.

Vitamina D este una dintre acele vitamine cheie care pot declanșa sentimentul că ceva nu este în regulă. Este ușor să ignorați semnele unor niveluri scăzute de vitamina D sau să le puneți pe seama a altceva, dar este foarte posibil ca o stare suboptimală de vitamina D să fie la originea simptomelor dumneavoastră aparent fără legătură.

Cel mai grav semn că aveți o deficiență de vitamina D

În timp ce deficitul de vitamina D poate provoca o varietate de simptome, cel mai mare semn că sunteți deficitar în această vitamină este oboseala și un sentiment general de stare de rău. „Nivelurile scăzute de vitamina D contribuie la oboseală”, a scris cu ceva timp în urmă clinicianul B.D. Hardick. „Dar obținerea unor cantități suficiente poate corecta această problemă”.

Cercetările au găsit o legătură între oboseală și nivelurile scăzute de vitamina D. Un studiu din 2019 publicat într-o revistă de specialitate a constatat că 90% dintre pacienții cu scleroză multiplă aveau și deficit de vitamina D. Odată ce și-au îmbunătățit nivelul de vitamina D, calitatea vieții lor s-a îmbunătățit și oboseala lor s-a diminuat.

Durerea și un sentiment general de indispoziție sunt adesea asociate cu oboseala. Aceste simptome, împreună cu alte semne ale nivelului scăzut de vitamina D (cum ar fi starea de spirit scăzută sau îmbolnăvirile frecvente), se pot acumula – în special iarna, când totul pare deja puțin deprimant și „sumbru”.

Deși aceste simptome pot fi atribuite cu ușurință altor factori (boală, stres cronic, somn insuficient etc.), apariția lor simultană aproape 24/7 indică faptul că ar putea fi timpul să vă verificați nivelul de vitamina D.

Alte semne că aveți nevoie de mai multă vitamina D

Deoarece vitamina D este implicată în nenumărate sisteme și funcții fiziologice, deficitul de vitamina D poate duce la o varietate de consecințe.

Iată câteva simptome asociate cu nivelurile scăzute de vitamina D:

  • Depresie
  • Ceață cerebrală
  • Sistem imunitar slăbit
  • Inflamație
  • Probleme tiroidiene
  • Probleme intestinale
  • Respirație urât mirositoare
  • Pierderea masei musculare

Ce trebuie să faceți dacă sunteți îngrijorat de nivelul de vitamina D

Dacă v-ați spus: „Da, cineva m-a înțeles în sfârșit” în timp ce citeați semnele deficitului de vitamina D, poate fi timpul să vă consultați medicul și să vă verificați nivelul de vitamina D cu ajutorul unui test.

Când veți obține rezultatele, va trebui să știți cum să le interpretați. Înțelegerea nivelului dvs. de vitamina D vă poate ajuta să știți ce măsuri să luați pentru a atinge cu adevărat niveluri optime de vitamina D.

În timp ce unii cred că 30 ng/ml este obiectivul, mulți experți – inclusiv endocrinologul certificat Dr. Brittany Henderson și nutriționistul Dr. Ashley Jordan Ferrira – recomandă să vizați niveluri de vitamina D de peste 50 ng/ml.

„Noi subtratăm în mod constant pacienții atunci când ne oprim la 30 ng/ml”, a declarat Henderson. „Populația noastră are o deficiență severă de vitamina D, iar țintirea unui nivel optim de 50 ng/ml are un impact enorm asupra tuturor aspectelor sănătății umane.”

Deoarece numărul surselor alimentare care furnizează vitamina D este limitat și este extrem de dificil să obțineți suficientă vitamina D doar de la soare (mai ales iarna), administrarea unui supliment de vitamina D este soluția potrivită pentru a vă ajuta să atingeți și să mențineți niveluri sănătoase de vitamina D.

 

Recent Posts

O zodie trebuie să facă un mare sacrificiu. Apar schimbări totale după 17 Septembrie

Cristina Demetrescu susține că un semn zodiacal va fi nevoit să facă un mare sacrificiu.…

6 minute ago

Victor Slav s-a despărțit de Selina după ce ar fi aflat că l-a înșelat. I-a pus coarne când plecase cu munca la Cluj

Victor Slav și Selina au trăit o poveste de dragoste așa cum vezi doar în…

36 de minute ago

Câte grade este bine să avem în locuință? Medic: Aceasta este căldura normală pentru un om îmbrăcat

Temperatura optimă în casă. Câte grade este bine să avem în locuință? Răspuns: nici prea…

o oră ago

Horoscop 19 septembrie. Tensiuni, certuri, încăpățânare și agresivitate. Află cum sunt afectate zodiile

Horoscop 19 septembrie. O zi cu multe tensiuni și energii negative care vor impacta vizibil…

2 ore ago

Bilanț tragic. 1.000 de morți, în accidentele rutiere din Capitală, în ultimii 14 ani. Peste jumătate au implicat pietoni și bicicliști

Bilanț tragic al accidentelor rutiere din Capitală, în ultimii 14 ani. Peste 11.000 de accidente…

3 ore ago

Citeste si: