Sari la conținut

Cel mai eficient remediu natural antiacnee

Puţini sunt cei care pot spune că nu au fost afectaţi de acnee în viaţa lor. De cele mai multe ori, aceasta loveşte fetele cu vârste între 14 şi 17 ani. Băieţii sunt şi ei afectaţi, în special în perioada dintre vârsta de 16 şi cea de 19 ani. De multe ori, această inestetică problemă nu dispare cu vârsta, astfel încât 5% dintre femeile care au peste 25 de ani sunt afectate de acnee.

Oamenii de ştiinţă au arătat că cimbrul de cultură e mai eficient în combaterea acneei decât oricare alt produs de pe piaţă. Mai mult decât atât, e mult mai blând cu pielea, spre deosebire de produsele pe bază de peroxid, şi nu lasă urme pe feţele de pernă şi pe haine, precum acestea.

Calităţile cimbrului au fost studiate de cercetătorii de la Universitatea Metropolitană din Leeds. Aceştia au preparat tincturi de cimbru, punând planta în alcool pentru diferite perioade (zile sau săptămâni), pentru a-i putea extrage compuşii activi. După aceea, cercetătorii au adăugat peste compuşii selectaţi din cimbru miliarde de bacterii ce cauzează acneea (Propionibacterium) şi au lăsat cinci minute pentru a vedea efectul.

Mai puternic decât cremele din comerţ
Tincturi de gălbenele şi de smirnă au fost testate în cadrul aceluiaşi studiu, pentru a li se determina efectul antiseptic. Toate cele trei plante sunt recomandate în medicina naturistă drept tratamente pentru combatarea acneei. Cimbrul s-a dovedit însă cel mai eficient, distrugând circa 100.000 de bacterii pe mililitru sau jumătate de milion la o linguriţă cu tinctură. De asemenea, s-a dovedit mai puternic decât benzoil peroxid, principala substanţă folosită în cremele, gelurile şi loţiunile antiacneice pe care le găsiţi în comerţ şi cărora li se face foarte multă publicitate.
Potrivit Societăţii Generale de Microbiologie, testele au arătat că efectul cimbrului nu s-a datorat doar prezenţei alcoolului din tinctură, care are rol sterilizant

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel