Din cuprinsul articolului
Sănătatea generală depinde atât de sănătatea mintală, cât și de sănătatea fizică. Mulțe dintre elementele care ne fac rău pot fi controlate, însă este important să le depistăm în timp util.
Majoritatea oamenilor se concentrează pe sănătatea fizică, alimente, băuturi. Sigur, alimentația are un rol crucial în determinarea sănătății, însă elementele de ordin prihologic și emoțional au o importanță la fel de mare.
Prof. dr. Vlad Ciurea recomandă să nu neglijăm acest aspect, deoarece sănătatea mintală are o contribuie la fel de mare pentru bunăstarea corpului nostru.
Conflictele, certurile și starea pesimistă distrug celulele nervoase și ne scurtează viața, susține Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, conceput de Mihai Morar.
„Câți oameni nu stau noaptea și au coșmaruri și se gândesc ce au făcut peste zi și ce o să facă mâine, asta iar duce la un număr mare de celule pierdute. Și toate aceste pierderi pe care le avem duc la fenomene nervoase, nu vreau să vă spun la ce boli, ca să nu vă speriați…
Trebuie să le prețuim, să le folosim, să gândim pozitiv indiferent ce se întâmplă. Noțiunea de optimism, de zâmbet, este foarte importantă pentru toți”, spus neurochirurgul.
”Eu nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.
Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel”, a mai spus el.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…