Din cuprinsul articolului
Cel mai delicios pilaf cu pui se face după această rețetă. Pentru un plus de gust, puteți face un pilaf cu pui diferit, ingredientele preferate la rețeta originală fac diferența, potrivit bucătarilor.
Dacă nu ai timp sa pregătești o cina sofisticată și vrei să mănanci mâncare ca la mama acasă, atunci pilaful este soluția perfectă!
Acest fel de mâncare este extrem de ușor de preparat și este foarte sățios. Puteți face acest lucru în mai multe moduri prin adăugarea ingredientelor preferate la rețeta originală.
Uite cum se face cel mai delicios pilaf cu pui
Pentru că suntem în plină iarnă, un pilaf merge de minune, așa că vă arătăm rețeta tradițională.
Ingrediente necesare:
- 1 pui de țară
- 1,5 căni de orez
- 2-3 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- Condimente după gust (sare, condimente uscate, piper negru)
- Un pic de ulei pentru prăjire
Mod de preparare:
Tranșează puiul și pune-l și fierte. Curățați ceapa, tocați-o fin și puneți-o pentru a prăji la foc mic. Curățați morcovul, tăiați-l fin și adăugați-l în ceapă. Spre final adaugă ardeiul roșu tocat mărunt.
Când toate legumele sunt pe jumtate gătite și capătă o culoare aurie, adăugați orezul spălat bine. Se toarnă 3 părți de supă în care a-ți fiert puiul și se fierbe în continuare (dacă este necesar, adaugă mai multă supă).
Când orezul este semi-fiert, adăugați condimentele, carnea și introduceți-l în cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura de 200 de grade C.