Cel mai bun sirop pentru curățarea plămânilor. Acţionează instant ca antiinflamator natural

Din cuprinsul articolului

Poluarea, fumul de ţigară, noxele din mediul înconjurător pot fi la fel de periculoase pentru sănătatea plămânilor precum infecţiile pulmonare cu virusuri şi bacterii, aşa cum a fost în perioada pandemiei de COVID-19.

Medicii atrag atenţia că este esenţială menţinerea sănătăţii plămânilor pentru o bună oxigenare a întregului organism.

Chiar dacă nu fumăm sau nu folosim produse chimice de curățat în casă, suntem expuși zilnic la particule de praf din aerul pe care îl respirăm. Pentru a ne întări capacitatea pulmonară, putem folosi o serie de remedii natrurale, precum plante şi alimente care curaţă și detoxifică plămânii.

Patru ingrediente de bază

Este şi cazul unui remediu simplu, care se consumă ca băutură obţinută din patru ingrediente de bază: pudră de turmeric, rădăcină de ghimbir, ceapă și miere.

Turmericul conține un antioxidant puternic numit curcumină. Potrivit studiilor, curcumina reduce stresul oxidativ și inflamația la nivelul plămânilor, protejând împotriva bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC). În plus, turmericul conține substanțe antiinflamatoare naturale care reduc riscul de infecții ale căilor respiratorii.

Ghimbirul are proprietăți cunoscute pentru protejarea sistemului respirator. Este foarte eficient pentru relaxarea bronhiilor și eliminarea secrețiilor de mucus. Ghimbirul este un excelent antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Este indicat în tratamentul tusei și durerilor în gât din răceli, gripă, sinuzită, bronșită.

Ingrediente:

– 2 cepe medii

– 500 ml apă

– 1 linguriță turmeric (2 g)

– 50 g rădăcină de ghimbir

– 2 lingurițe de miere (50 g)

Mod de preparare:

Lasă apa să fiarbă în clocot, apoi adaugă ceapa întreagă, curățată de coajă, ghimbirul și turmericul. Amestecul se fierbe la foc mic 35-40 de minute până devine un decoct. Nu uita să amesteci din când în când.

Se lasă la răcit o oră, timp în care uleiurile esențiale și toate celelalte ingrediente din ceapă și ghimbir se eliberează în decoct.

Filtrează băutura și adaugă mierea. Păstrează decoctul într-o sticlă închisă ermetic, într-un loc răcoros și ferit de soare sau chiar în frigider. Se recomandă consumul a câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

6 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

36 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: