Herpesul este inestetic, dar poate fi și dureros, iar vindecarea destul de dificilă. Există multe unguente pe piață care promit vindecarea grabnică, însă rezultatele întârzie să apară, de cele mai multe ori.
Infectiile cu virusul herpes simplex (HSV) sunt foarte frecvente în întreaga lume. HSV 1 este cauza principală a infecțiilor cu herpes, care se manifestă sub formă de leziuni herpetice și vezicule la nivelul gurii și buzelor. Acestea se transmit prin sărut sau utilizarea acelorași obiecte pentru băut și mâncat.
Este recomandat să vă spălați mâinile des, în cazul în care aveți virusul, să nu atingeți leziunile herpetice, să nu vă sărutați cu nimeni dacă aveți herpes și să evitați săruturile persoanelor cu herpes.
Iată un tratament care vă poate ajuta să scăpați de îndată de neplăcutul și nedoritul herpes localizat la nivelul gurii.
Ce vă trebuie
Metoda de preparare
Decojiți usturoiul și pisați-l, după care amestecați-l cu uleiul de cocos și frecați vârtos, până ce ajunge la consistența unei paste.
Datorită alicinei pe care o conține, usturoiul acționează ca un antibiotic natural. Mai mult, este bogat în calciu, fosfor și fier. Aceste substanțe ajută la vindearea herpesului, plus că sunt bune în bolile de inimă, reumatism, diabet sau bronșită.
Pe de altă parte, uleiul de cocos conține trigliceride, care ajută la susținerea sistemului imunitar. Mai mult, conține acid decanoic, un acid gras saturat, un acid carboxilic, substanțe cu proprietăți antivirale, antimicrobiene și antifungice.
Cum se aplică acest tratament
Întindeți peste suprafața afectată de herpes un strat subțire de unguent natural, iar dacă simțiți furnicături ale zonei, este un semn că tratamentul funcționează. Lăsați să acționeze între 10 și 15 minute, după care clătiți cu apă rece. Este recomandată aplicarea acestui remediu de 5 ori într-un interval de 12 ore.
Acest articol are caracter informativ și nu substituie controlul medical de specialitate.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…