Din cuprinsul articolului
Unele persoane nu știu că au virusul care cauzează herpesul, în timp ce altele se confruntă cu această probleme chiar și de două ori pe an. Herpesul este însoţit de durere şi senzaţie de arsură. De asemenea, apare şi roşeaţa însoţită de vezicule cu lichid. Acesta se vindecă însă în aproximativ 7-10 zile fără să lase semne.
Există două tipuri de virus herpes simplex: virusul herpes simplex 1 (HSV-1) și virusul herpes simplex 2 (HSV-2). Atât HSV-1, cât și HSV-2 pot provoca herpes genital, dar numai HSV-1 provoacă herpesul oral.
Episoadele de herpes bucal pot dura aproximativ o săptămână, iar simptomele pot dispărea de la sine.
Herpesul dispare după acest tratament
Herpresul este foarte greu de tratat, dar există remedii care s-au dovedit eficiente. Usturoiul, de exemplu, este folosit în scopuri medicale de 5.000 de ani şi poate trata cu succes această problemă. Astfel, unele studii sugerează că alicina, un compus din usturoi, poate fi eficientă împotriva acestei probleme medicale.
Potrivit specialiştilor, care au analizat proprietățile antivirale ale ingredientelor active din această legumă, usturoiul poate preveni infecțiile virale prin oprirea particulelor de virus să intre în celule și să se reproducă.
Pentru tratarea herpesului, curăță un cățel de usturoi, toacă-l mărunt, apoi aplică pe zona afectată. Lasă-l să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Te va ustura la început, dar apoi vei vedea cum durerea te va lăsa. În multe cazuri, herpesul dispare după acest tratament. Dacă nu se întâmplă, însă, asta, repetă procesul și a doua zi.
Medicii atrag însă atenţia asupra riscului de arsuri atunci când folosesc usturoiul crud pe piele și în jurul membranelor mucoase, cum ar fi ochii, buzele și nasul. Dacă o persoană se confruntă cu orice fel de iritație, trebuie să întrerupă utilizarea și să spele bine zona imediat.