Din cuprinsul articolului
Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă, afirmă cercetătorii greci. Consumul regulat al unui ceai din plante poate ajuta la reducerea riscul de a dezvolta boli maligne ale glandei tiroide cu 80%. Descoperă ce alte beneficii mai aduce acest delicios ceai.
Ceai de mușețel, căci despre el este vorba, are puterea de a reduce riscul de a dezvolta boli maligne ale glandei tiroide și alte patologii ale acestui organ cu 80%. Rezultatele studiului lor au fost publicate în Jurnalul European de Sănătate Publică.
În timpul cercetării, oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare ale a 526 de persoane, inclusiv persoane diagnosticate cu cancer al glandei menționate, cu tumori benigne ale acestui organ și persoane complet sănătoase. La evaluarea rezultatelor, oamenii de știință au descoperit că, cu cât este prezent mai mult ceai din planta aromatică în dieta oamenilor, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta patologii ale glandelor.
Potrivit cercetătorilor, Persoanele care au băut ceai de mușețel de 2-6 ori pe săptămână aveau un risc cu 70% mai mic de a dezvolta patologii decât persoanele care nu aveau un astfel de obicei alimentar. Oamenii de știință au calculat, de asemenea, că 30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce șansele de a face cancer la glanda menționată cu aproape 80%.
Același efect protector a fost găsit și în alte 2 băuturi din plante populare în Grecia. Este ceai de salvie și o infuzie dintr-un amestec de ierburi de munte. Oamenii de știință explică acest efect miraculos prin prezența unor substanțe specifice – flavonoide și polifenoli în compoziția acestor plante. Au un puternic efect antioxidant și antiinflamator, care protejează glanda de diferite efecte negative, potrivit Actualno.
„Aș recomanda tuturor să bea în fiecare zi băutura aromată din planta de chihlimbar”, spune medicul nutriționist Marina Sorokina. Potrivit doctorului, această băutură este mult mai gustoasă decât ceaiul negru obișnuit. În același timp, nu conține cofeină, care este dăunătoare inimii și vaselor de sânge.
După cum a menționat nutriționistul dr. Sorokina, este mai bine să evitați să beți ceaiul dacă sunteți predispus la alergii la ierburi sau au boli gastrointestinale în stadiul acut.
Expertul notează că această băutură are multe proprietăți utile:
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…