Din cuprinsul articolului
Ceaiul de Ghimbir poate fi unul dintre cele mai bune variante, fiind de asemenea o alternativă naturală. Acesta a este renumit pentru proprietățile sale de stimulare a organismului, fiind un ceai pentru digestie excelent. Acesta întărește sistemul imunitar, stimulează circulația sângelui și accelerează digestia, potrivit voxbiz.ro.
Ceaiul de ghimbir este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri volatile, precum: vitamina C, vitamina B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, zahăr, colesterol, gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.
O rădăcină de ghimbir (de obicei are cam 5 cm), care este suficientă pentru aproximativ un litru de ceai.
Puneți apă la clocotit. Asigurați-vă că rădăcina de ghimbir este spălată foarte bine. Apoi, se poate tăia subțire sau se poate da pe răzătoare, după preferințe. După mărunțire se poate pune în apă, însă nu fierbeți apa odată cu ghimbirul. Acesta își pierde din proprietăți.
După ce ați pus ghimbirul mărunțit în apa clocotită, îl puteți lăsa 30 de minute pentru infuzare. Strecurați. Se poate îndulci cu miere, iar pentru aromă se poate utiliza lămâia.
Acesta, pe lângă beneficiile asupra digestiei, poate fi un tratament pentru multe alte afecțiuni. Ghimbirul ameliorează răceala și gripa, elimină bacteriile/virusurile din corp și ajută la calmarea problemelor respiratorii. De asemenea, acesta este folosit de femeile însărcinate pentru diminuarea stării de greață. Acesta, în digestie, scade aciditatea gastrică, stimulează digestia și susține absorbția rapidă a nutrienților esențiali.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…